Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πωλείται


Κοιτάζοντας τον κόσμο γύρω μου, παρατηρώ σκυθρωπούς ανθρώπους, στηριζόμενους πάνω σε έναν τεράστιο ψεύτικο τοίχο, να περιμένουν ένα σύστημα που έχει καταρρεύσει και έναν πολιτισμό που αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα για να πραγματοποιήσουν τι?
Ο καθένας από μας έχει την ανάγκη να ονειρευτεί, να νιώσει την ελπίδα, να δηλώσει ΠΑΡΩΝ στο ταξίδι που το λένε…ζωή! Όταν ξυπνήσεις από τον λήθαργο που ζεις, τον οποίο έχουν επιβάλει οι ίδιες καταστάσεις και τα ίδια πρόσωπα εδώ και χρόνια, τότε θα καταλάβεις πόσο μεγάλη διαφορά έχει ένας γενναίος που πεθαίνει μόνο μια φορά, την στιγμή που ο δειλός πεθαίνει κάθε μέρα!
Jobless not hopeless άκουσα να λέει ένας αμερικανός διαδηλωτής από την Νότια Ντακότα στις ειδήσεις, υποστηρίζοντας πως με υπομονή και αφοσίωση δεν θα αργήσει να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Η δουλειά δεν ταπεινώνει τον άνθρωπο ίσα-ίσα η δουλειά είναι ΖΩΗ, ΣΚΕΨΗ, ΦΩΣ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή από την ίδια την δημιουργία που σε προστατεύει από την μεγαλύτερη κατάρα την ανία.
Πρέπει να έχω το ρεκόρ συνεντεύξεων την τελευταία διετία μουρμούρισε ο Γιάννης…πίνοντας την τελευταία σταγόνα ρακόμελου που του είχε απομείνει. Βαρέθηκα τα τηλέφωνα βαρέθηκα όμως και να ψάχνω. Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν έχω όρεξη ούτε να βγω, και πώς να βγω? με τι λεφτά? Πάλι καλά που δεν έχουν χρεώσει το περπάτημα και έτσι μπορώ να κάνω βόλτες στο πάρκο, αναλογιζόμενος τι άλλο πρέπει να «πουλήσω» μέσα μου…για να επιβιώσω!
Θυμάμαι ήταν Αύγουστος όταν μου προτάθηκε από μια τηλεοπτική εκπομπή να παρουσιάσω ένα μεσημεριανό magazino.. ευχαριστώ δεν θα πάρω…να με παέι σβέρκο-κώλο? Καλύτερα να επιβλέπω την τάξη σε εμπορικά κέντρα, εκθέσεις, αθλητικούς χώρους, να πουλάω και να ενοικιάζω dvds και τις καλοκαιρινές περιόδους για κανένα extra..δακι στου Παχύ!!!
Μοιραστείτε με άλλους τις ανησυχίες σας, τις σκέψεις σας , τις φοβίες σας και ακολουθείστε πιστά τα σοφά λόγια του Ποιητή:
Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος
να 'ν' ήμερος να 'ναι άκακος
λίγο φαΐ λίγο κρασί
Χριστούγεννα κι Ανάσταση

Καλές γιορτές σε όλους.

Wave (see you in life)


1 σχόλιο:

  1. μόνο ο WAVE και τα παιδιά της γενιάς του μπορούν να μας σώσουν ... ας τους δώσουμε τον ΛΟΓΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή