Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η ζωή μας μια…google


Ανέκαθεν ο άνθρωπος ήταν περίεργο ον. Η γάτα το συμπαθέστατο αυτό ζωάκι που ανήκει στην οικογένεια των Αιλουριδών, “σκοτώθηκε” από την περιέργεια… όπως λένε! Εγώ πάλι λέω ότι είναι εφτάψυχες και αμαρτία ουκ έχω!
Ζούμε την εποχή της τεχνολογίας, της εξέλιξης, των κοινωνικών δικτύων, της κοινωνίας της πληροφορίας και του internet γενικότερα. Ο πιο διαδεδομένος πλοηγός για “σερφάρισμα” στο διαδίκτυο είναι ο γνωστός σε όλους μας Internet Explorer. “Πατέρας” και “Μητέρα” και “Θείος” και whatever…του εγχειρήματος αυτού θεωρείται ο γνωστός σε όλους μας Μπίλ! Πέρα από την αγάπη του για τους ντολμάδες ο Μπιλ έχει και αυτή του διαδικτύου! Κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία, ένα κολοσσό βρε αδερφέ…και στο κάτω-κάτω της γραφής θες να πας “καπου” συγκεκριμένα ; Για εξερεύνηση δεν πας στο διαδίκτυο; O Μπιλ φρόντισε όλα να γίνονται τόσο απλά και τόσο ιδανικά!
Στην Ελλάδα την μόδα αυτή την πρωτομάθαμε μέσα από σημαντικούς Έλληνες, που μας δίδαξαν τα μυστικά του ιστιοχώρου! Από τον πιο διάσημο “κοντό ” των Ελληνικών Δικαστηρίων, τον Αλέξη…τον Μακεδόνα τον Υπερμέγιστο…Παναγιώτη…τον Ακατανόμαστο…(….)…την μαφία και πολλούς άλλους που βαριέμαι να κατονομάσω τώρα, ας με συγχωρέσουν κάποτε…ε; Ωραία!
Το internet στην αρχή χρησιμοποιείτο κυρίως από κάποιους στα “μπουρδέλα” γύρω από το Σύνταγμα ξέρετε τώρα…! Πλέον έχει διεισδύσει και στη δική μας καθημερινή ζωή έχοντας επηρεάσει σημαντικά κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα!
Γνώριζες ότι μια γινομένη γλυκοκολοκύθα έχει περίπου 24 χιλιόμετρα ρίζες; Μία μέλισσα μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 24 χλμ/ώρα ; 450 γραμμάρια ακρίδας είναι τρεις φορές πιο θρεπτικά από 450 γραμμάρια μοσχαρίσιου κρέατος ; μμμ! Και πως ένα σαλιγκάρι μπορεί να συρθεί πάνω σε μια λεπίδα ξυραφιού χωρίς να κοπεί ; Και όμως όλα αυτά με το πάτημα ενός πλήκτρου τα μαθαίνεις!
Μαθαίνεις να ενημερώνεσαι μέσα από τα blogs, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες των εκάστοτε “οίκων”…να γίνεσαι μέλος σε διάφορα forums, να συζητάς, να σχολιάζεις, να παρακολουθείς video, να κατεβάζεις τραγούδια, βιβλία, ταινίες…αμέ! Και μπορείς να βρεις και φίλους και γκόμενες…πως είπατε; Μα φυσικά! Μπαίνεις σε ένα (οποιοδήποτε) chat room και μιλάς με τον πρώτο μαλάκα που θα βρεις διαθέσιμο η άμα βαριέσαι να την “παίξεις” μόνος σου…καλείς την...-Amazona 27- από Χαλάνδρι, με ύψος 1,76, ξανθιά, με σαρκώδη χείλη και θεληματικό πηγούνι…και την “παίζετε” παρέα! Πολύ LoL!
Το internet προάγει την δημοκρατία και την ισότητα σε όλα τα επίπεδα εφ’όσον ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στην πληροφορία, στην επικοινωνία, στην προβολή των απόψεων και θέσεων του και όλα αυτά με μηδαμινό κόστος! Έτσι όμως όπως πάμε αγαπητοί μου “χρήστες”…θα γίνει ο χειρότερος εφιάλτης του δικού μας λειτουργικού συστήματος!
(χτυπάει το κινητό μου)
-Έλα ρε μαλάκα που είσαι; μπες on line στο msn…να τα πούμε! Έχω να σου πω για την Φούλη και τον Ανδρόνικο σκηνικά! Εν τω μεταξύ τα’ μάθες ε ; Ο Παύλος ναι…αυτός ο μαλάκας…..
*Μην ξεχάσω να κάνω add την Ελένη και να “ανεβάσω” φωτογραφίες από τον γάμο του Περικλή και της Ναταλίας. Ωραίος γάμος ρε πούστη μου…μην ξεχάσω να σχολιάσω…..
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν ο Chuck Norris σου κάνει “poke” στο Facebook πρoσγειώνεσαι στο twitter…


Wave ... surfing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου