Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Kill the Irishman

Ο Jonathan Hensleigh δεν είναι ο Martin Scorsese, όμως η νέα του ταινία με τον τίτλο Bulletproof Gangster ή αλλιώς Kill the Irishman, θα μπορούσε να του δώσει τον χαρακτηρισμό αυτό!
Έχει γράψει το σενάριο των ταινιών Die Hard with a vengeance, Armageddon και Jumanji, και έχει σκηνοθετήσει μόλις τρεις ταινίες, μεταξύ των οποίων και η τελευταία του δουλειά, με την οποία αναφέρεται στην αληθινή ιστορία του Danny Green, ενός Ιρλανδού γκάγκστερ, που δούλευε για τη μαφία στο Cleveland τη δεκαετία του 1970.
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Joe Pirillo, η ταινία καταγράφει την ιστορία ενός φιλόδοξου και υπερήφανου Ιρλανδού, που με τα Ιρλανδικά του «καρύδια» έγινε η κεντρική φιγούρα στον πόλεμο μεταξύ των συμμοριών τη δεκαετία του ’70, ξεκινώντας ως εργάτης, κατάφερε να μπει στο οργανωμένο έγκλημα!
Είναι καθαρά ένα γκαγκστερικό φιλμ, το οποίο είχε την ατυχία να μην χρηματοδοτηθεί από κάποιο μεγάλο studio, με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα DVD! Η ταινία έτυχε καλής αποδοχής από τους κριτικούς, και χωρίς το μεγάλο budget, αλλά με ένα αξιόλογο cast, αγαπήθηκε από το κοινό!
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Ray Stevenson, Christopher Walken, Val Kilmer, Vincent D’ Onofrio και Vinnie Jones.

Wave

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου