Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Viva etxeberria!

Λέω να αφήσω για λίγο την ‘’μουρμούρα στο βιβάρι’’ και να διαβάσω την συνέντευξη που πήρε η Κατερίνα από τον διακεκριμένο επιστήμονα και ειδικό σε θέματα διεθνούς οικονομίας Κίταμου Ταούρα!
Η δουλειά μου ως επί το πλείστον είναι το οργανωμένο κουτσομπολιό! Είμαι ένας.. «ανιδιοτελής κατάσκοπος…» που θα’ λεγε και το Φροσάκι. Κύριο μέλημα μου? Να λέω την αλήθεια! Οικονομική κρίση. Όλοι την ξέρετε, όλοι την βιώνετε. Πλήττει τη χώρα μας από το 1974 και εντεύθεν! Πως φτάσαμε έως εδώ? Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι? Θα λογοδοτήσουν για τις αξιόποινες πράξεις τους? Υπάρχει λύση που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο? Το 75,1 % των Ελλήνων Πολιτών πάντως εκτιμά ότι η κατάσταση της οικονομία θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα.
«Η Οικονομική κρίση είναι χειρότερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε σε κάποιο συνέδριο ο διεθνούς φήμης Οικονομολόγος Don Jose Los Peos Douros! Στα μαθηματικά δεν ήμουν ποτέ καλός είναι η αλήθεια, παρόλα αυτά, όταν κάποιος ξοδεύει περισσότερα από όσα «βγάζει» και εν συνεχεία δανείζεται για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λογικό είναι να χρεοκοπήσει κάποια στιγμή!
Από το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», μέχρι την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι εκάστοτε κυβερνήσεις ακολούθησαν την πεπατημένη.
Οι σπατάλες, η κακοδιαχείριση, η μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και η ανεξέλεγκτη πάσης φύσεως διαφθορά, είχαν ως αποτέλεσμα την εύκολη λύση! Τον δανεισμό.
ΑΠΑΙΤΩ να μάθω σε ποιον χρωστάω και τι απέγιναν τα χρήματα τα οποία δανείστηκα! Κάθε δήμος, χωριό, γειτονιά απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, να συγκεντρώσει υπογραφές, με αίτημα, την συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Ο λαός είναι η «καρδιά» του ανθρώπινου γένους. Για να μην αναγκαστούμε να βάλουμε λουκέτο και το κλείσουμε το..«μαγαζί», ας θεμελιώσουμε το δικαίωμα της άρνησης πληρωμής ενός παράνομου, ανήθικου, αθέμιτου και ασήκωτου χρέους, όπως ακριβώς έκανε και ο Πρόεδρος του Ecuador, Rafael Correa, χαρακτηρίζοντας τα χρέη της χώρας του προς τους ξένους επενδυτές ως «απεχθή».
Ένα άκρως καπιταλιστικό νεοφιλελεύθερο μετά – κράτος πρόνοιας χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γάλλος φιλόσοφος Zizou! Συμβιβασμός μεταξύ του καπιταλισμού με τη δημοκρατία θα πρόσθετα εγώ! Δεν είμαστε όλοι «ίσα και όμοια», πώς να το κάνουμε δηλαδή! Έχετε εσείς τις παραλίες που έχουμε εμείς? τα αρχαία? τους μουσακάδες? άσε που είμαστε και γαμώ τα παιδιά! Τυχαίο? Δεν νομίζω!!! Και στην τελική εσείς μας έχετε ανάγκη και όχι εμείς εσάς! Ευρώπη σου λέει… όταν εμείς γαμούσαμε, εσείς βαμμένοι μπλε πηδούσατε από δένδρο σε δένδρο…
Πελότες….
Καλά μου τα’ λεγε ο Joseba….

Wave.
Ραφαήλ Σάντσιο. Ευκλείδης. λεπτομέρεια απο την Σχολή των Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου