Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ορφανό περιστέρι




Θάρρος, φίλε μου, μπορεί η σημερινή μέρα να σου είναι πιο ευνοϊκή. Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει και ελπίδα. Ο θεός μας στέλνει πότε μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα και πότε μια άλλη με θύελλα και βροχή.
Κάθε σύννεφο έχει ασημένια φόδρα, αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Οι δυνατοί έχουν θέληση και οι αδύναμοι έχουν ελπίδα. Όπως οι γλάροι ακολουθούν τις τράτες επειδή πιστεύουν ότι θα ρίξουν σαρδέλες στη θάλασσα έτσι και συ να ελπίζεις για το καλύτερο και να είσαι έτοιμος για το χειρότερο.
Πιθανότατα την ίδια μέρα που ο θεός δημιούργησε την ελπίδα, δημιούργησε και την άνοιξη. Μέχρι τώρα φοβόσουν, από τώρα και στο εξής θα ελπίζεις.
Κάθε ταξίδι έχει μυστικούς προορισμούς που ο ταξιδιώτης δεν γνωρίζει, ας κάνεις μια εκδρομή να εξερευνήσεις.
Πολλά ταξίδια συνεχίζονται για πολύ καιρό ακόμα αφότου έχει σταματήσει η κίνηση στο χρόνο και στο χώρο. Είναι μια συνήθεια, ξέρεις να φτάνεις τη στιγμή που πρέπει να φύγεις. 
Αν ταξιδέψεις μόνος σου, μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα. Αν ταξιδέψεις με κάποιον άλλον πρέπει να περιμένεις μέχρι να ετοιμαστεί και ο άλλος και αυτό μπορεί να πάρει χρόνο προτού φύγετε.
Δεν σκέφτομαι τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι πίθηκος.


Π. Πόντικας.




Melissa Etheridge. You Can Sleep While I Drive. From the 1989 album Brave and Crazy

1 σχόλιο:

  1. Στη ΖΩΗ ταξιδεύουμε και ΜΑΖΙ και ΜΟΝΟΙ...
    στη μέρα ταξιδεύουμε και ΜΑΖΙ και ΜΟΝΟΙ...

    το Ταξίδι εξελίσσεται διαδραστικά κι αυτό ανάλογα με τις Επιλογές του Ταξιδιώτη...

    Και κάποιοι από ΕΚΕΙ που πέρασαν άφησαν τόσο έντονο Αρωμα, που ολόκληρη η Οδός πήρε το όνομά τους και κανείς δε ρώτησε ΑΝ αυτοί ταξίδευαν ΜΟΝΟΙ ή ΜΑΖΙ!...

    Σε φιλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή