Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Άγιος Βασίλης (ΔΕΝ) έρχεται….




Ο Άγιος βασίλης ή Σάντα Κλάους ή Κλάους Κίνσκι η αυτός ο κύριος με τα δωράκια (τέλος πάντων) ζει στο Ροβανιέμι. Γεννήθηκε στην Καισαρεία. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης βιομηχανίας παιχνιδιών ενώ η μητέρα του έκανε φωνητικά στο συγκρότημα των Lordi.
Είναι γνωστή η πολύχρονη δικαστική διαμάχη του «Αγίου» με την επιτροπή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας που υπήρχαν στο εργοστάσιο του το οποίο κληρονόμησε μετά τον θάνατο του πατέρα του. Άτομα με ιδιαιτερότητες όπως νάνοι και ξωτικά προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια από τον ίδιο έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται την επαγγελματική τους ανασφάλεια και να τους επιβάλλει να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια.
Επίσης γνωστή είναι και η δικαστική του διαμάχη με την φιλοζωική εταιρεία W.W.F, η οποία τον κατήγγειλε για κακομεταχείριση άγριων ζώων. Το μαστίγωμα των ταράνδων καθώς και το γεγονός ότι τους τάιζε με το ζόρι μπαλόνια με ήλιο για να μπορούνε να πετάνε, ήταν η αιτία και αυτής της διαμάχης!!
Τα στραβά μάτια έκαναν χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιών μη θέλοντας να υποβάλλουν μήνυση λόγω της «αγιότητας» του, αφού έχει συλληφθεί επανειλημμένα επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να διαρρήξει σπίτια για να κλέψει γάλα και κουλουράκια…
Αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο Χριστιανισμό η εκκλησία τον ανακήρυξε «Άγιο» αφού για να ξεφύγει από την βαριά φορολογία άρχισε να κάνει δωρεές στην ενορία του στο Ροβανιέμι.
Φέτος αποφάσισα να ξεμπερδέψω μια και καλή για πάντα από τον «Παππού»! Έχω φράξει την καμινάδα με κουρέλια μουλιασμένα σε μείγμα λάσπης χοιροστασίου και σάπιων ψαριών και κατά μήκος της έχω κολλήσει θρυμματισμένα μπουκάλια μπύρας με αλευρόκολλα σε περίπτωση που καταφέρει να μπει μέσα……! Επίσης, έχω βάλει κλειδαριά με συνδυασμό, συναγερμό με πυροκροτητή έξω από την κάλτσα…ποτέ δεν ξέρεις!!
Έρχονται οι γιορτές λοιπόν. Αναβλύζουν τα συναισθήματα, μνήμες ανακαλείς, ευχές σε αυτήν την χαρούμενη γιορτή των ψυχών και των ανθρώπων. Η οικογενειακή θαλπωρή και η γιορτινή ατμόσφαιρα δημιουργούν ένα πανέμορφο ντεγκραντέ συναισθημάτων για τις καινούργιες μας ελπίδες! 
Τις πιο θερμές ευχές μου για μια ξεχωριστή και δημιουργική χρονιά. Να είναι σέξυ, πολλά λεφτά να βρέξει, υγεία, κακό να μην σας φέξει και όποιος δεν μας χωνεύει ας πιει μια Pepsi μαζί με τον Παππού!!
Χρόνια πολλά σε όλους.


Π. Πόντικας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου