Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών




Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών (ÉCU) συνεχίζει να αποτελεί το κέντρο της ανακάλυψης, προώθησης και προβολής των καλύτερων ανεξάρτητων κινηματογραφικών ταλέντων σε όλο τον κόσμο.
Το ÉCU θα προβάλει κινηματογραφιστές των οποίων οι ταινίες ξεχωρίζουν για την  ποιότητα, καινοτομία και ανεξαρτησία τόσο σε μορφή όσο και σε περιεχόμενο. Υπάρχουν δεκατρείς κατηγορίες ταινιών σε αυτό το ιδιαίτερως ανταγωνιστικό Φεστιβάλ.
Παρ΄ότι  ο στόχος του ÉCU είναι να στρέψει την παγκόσμια προσοχή στους ανεξάρτητους Ευρωπαίους κινηματογραφιστές, υπάρχουν και πέντε κατηγορίες ανοιχτές σε ανεξάρτητους σκηνοθέτες από την Αμερική, την Αφρική και την Ασία.
Το Φεστιβαλ θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 30, 31 Μαρτίου και 1η απριλίου 2012.
Το Ευρωπαικό Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών (ÉCU) έχει καθιερωθεί ως ένας χώρος ιδανικός για ανεξάρτητους κινηματογραφιστές που επιθυμούν να προβάλουν τις ταινίες τους σε ένα ευρύ κοινό αποτελούμενο από σινεφιλ θεατές που αναζητούν εναλλακτικές σε αυτά που έχουν να προσφέρουν τα μεγάλα στούντιο, αλλά και σε ατζέντηδες, κυνηγούς ταλέντων, αντιπροσώπους εταιριών παραγωγής και καθιερωμένους παραγωγούς που αναζητούν νέα έργα και ακατέργαστο ταλέντο. Φυσικά εκατοντάδες ανεξάρτητοι κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο θα είναι στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στο ÉCU.
Με το ενδιαφέρον από μεγάλα τμήματα του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Τύπου να αυξάνεται το φεστιβάλ  είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές να λάβουν αναγνώριση για τις ταινίες τους. Παρόντες σκηνοθέτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις ταινίες στις εκδηλώσεις «Μιλήστε με τους σκηνοθέτες» που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.


«Το Ευρωπαικό Ανεξάρτητο φεστιβάλ έχει αποδειχτεί μια πραγματική επανάσταση για τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές στην Ευρώπη. Το ÉCU 2012, προσφέρει στους ανεξάρτητους Ευρωπαίους κινηματογραφιστές την ευκαιρία να προβληθούν σε ένα κοινό διψασμένο για ανεξάρτητες  ταινίες υψηλής ποιότητας , τους φέρνει σε επαφή με τη δουλειά άλλων ανεξάρτητων κινηματογραφιστών και τους δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες με εκείνους. Πιστεύω ότι όλο αυτό θα τους βοηθήσει πάρα πολύ σε μελλοντικά κινηματογραφικά εγχειρήματα.» δήλωσε ο Scott Hillier, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών.


για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το: http://www.ecufilmfestival.com

μετάφραση-επιμέλεια κειμένου Μιχάλης Καραπιπέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου