Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

όταν κοιτάς από ψηλά




Ο Αστροναύτης της ΕSA Paolo Nespoli είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για το Ελληνικό κοινό να συναντήσει στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου τον Ιταλό αστροναύτη και να μοιραστεί μαζί του τις εμπειρίες του από την εξάμηνη παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Ο Πάολο Νέσπολι θα μιλήσει για τις πιο σημαντικές στιγμές ως αρχιμηχανικός της αποστολής MagISStra . Ο Ιταλός αστροναύτης παρέμεινε συνολικά 159 ημέρες στο διάστημα μαζί με άλλα πέντε μέλη του πληρώματος. 'Όπως παλαιότερες αποστολές, η αποστολή MagISStra συμπεριλάμβανε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού αφιέρωσε χρόνο στην ολοκλήρωση απαραίτητων εργασιών συντήρησης, και την υποδοχή Ευρωπαϊκών, Ιαπωνικών και Ρωσικών διαστημικών φορτηγών, τα οποία μετέφεραν τεχνολογικό εξοπλισμό και εφόδια. Επιπλέον, το πλήρωμα της αποστολής MagISStra δέχθηκε την επίσκεψη δύο διαστημικών λεωφορείων και συνέβαλε στην επιτυχία των αποστολών τους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποστολή έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του Πάολο Νέσπολι, οι οποίες παρουσιάζουν πολλά και διαφορετικά σημεία του γαλάζιου πλανήτη μας. Πολλές από τις λήψεις παρουσιάζουν την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα.


Τις φωτογραφίες αυτές η ΕSA επέλεξε να παρουσιάσει ανάμεσα σε άλλες, την ίδια ημέρα, στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Ένα ταξίδι στο Διάστημα, μέσα από τις εικόνες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)”.  Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα (21 Μαρτίου) στο Ίδρυμα Ευγενίδου αμέσως μετά την ομιλία του Πάολο Νέσπολι.


Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες εκτοξεύσεων, φωτογραφίες από το μακρινό Σύμπαν και βεβαια εικόνες της Γη από ψηλά, που τράβηξε ο Πάολο Νέσπολι, συμπεριλαμβανομένων και των εντυπωσιακών φωτογραφιών της Ελλάδας.


Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο  210 9469688. 


Οι Κυκλάδες όπως φαίνονται από το διάστημα


Διάρκεια Έκθεσης 21 Μαρτίου 2012 έως 12 Απριλίου 2012. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 11:00-20:30 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες). 
περισσότερες πληροφορίες: http://www.eugenfound.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου