Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Killer Joe



Ο Mr. ''Εξορκιστής επέστρεψε''! Η νέα ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν σοκάρει! Ρόλος ζωής για τον Μάθιου Μακκοναχι!
Καταχρεωμένος, ένας νεαρός έμπορος ναρκωτικών αναθέτει σε έναν επαγγελματία εκτελεστή να σκοτώσει τη μητέρα του για να εισπράξει ο ίδιος την ασφάλεια. Το σχέδιο του όμως φεύγει εντελώς εκτός ελέρχου.
Βουτηγμένο στη βία και στο μαύρο χιούμορ το ''Killer Joe'' καταφέρνει με ένα αξιοθαύμαστο τρόπο να κρατάει τις ισορροπίες. Εκεί που το στομάχι σου αρχίζει να σφίγγεται από τη σκληρότητα των εικόνων, ξεσπάς στα γέλια. 
Σας πάω λίγο πίσω στη δεκαετία του 70' όταν ο Φρίντκιν στα 32 του μόλις χρόνια κέρδισε το όσκαρ σκηνοθεσίας – ρεκόρ που κρατάει μέχρι και σήμερα- για την ταινία ''Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία'' όπου έδωσε την ευκαιρία στον ''μεγάλο'' Τζιν Χάκμαν να κάνει μια λαμπρή καριέρα. Αμέσως μετά την βράβευση του δήλωσε'' Προσωπικά πιστεύω ότι ο Στάνλει Κιούμπρικ είναι ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης. Τελεία και παύλα''. 
Και συνεχίζω, η νέα ταινία του ταλαντούχου και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη αποδομεί πλήρως την οικογένεια και τους δεσμούς της, πετάει στη λάσπη το αμερικάνικο όνειρο και κομματιάζει κάθε αίσθηση ευπρέπειας με μια σκηνή ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ (η εναλλακτική χρήση του κοτόπουλου) που θα συζητηθεί....
Κριτική 8/10

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου