Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Νέοι & Πολιτική





στις 28 Μαΐου στη κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ( Λεωφόρος Συγγρού 107-109, http://www.sgt.gr/gr) διοργανώνεται εκδήλωση σε μορφή debate για την ενεργή συμμετοχή των νέων στη πολιτική.


Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει καθοριστικά. Ενεργοί πολίτες προκαλούν και διαμορφώνουν την πολιτική τόσο σε τοπικό, όσο σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της ψηφιακής επανάστασης πιο αποτελεσματικά από ότι οι κυβερνήσεις τους.
Ένα είναι σίγουρο: στη νέα διαδικτυακή, open source, crowd sourced πραγματικότητα, η πολιτική αλλάζει, και πολλές φορές δεν αλλάζει όσο γρήγορα όσο θα έπρεπε.
Ενώ οι νέοι  βρίσκονται αντιμέτωποι με τις όλο αυξανόμενες προκλήσεις στην κοινωνία και στο χώρο εργασίας, είναι καιρός να συζητήσουμε ποιος είναι ο ρόλος των νέων στην πολιτική, πώς θα διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό στο μέλλον, και πώς μπορούν να παίξουν αυτόν το ρόλο.
Πρέπει  οι νέοι να θέτουν υποψηφιότητα για δημόσια αξιώματα; Μπορούν να εμπλακούν με την πολιτική και εκτός οργανωμένων πολιτικών κομμάτων; Είναι το blogging, tweeting, sharing και liking σημαντικές μορφές πολιτικής συμμετοχής, ή είναι απλά χάσιμο χρόνου; Τι συνεισφέρουν στην πολιτικοί οι νέοι;
Η  Intelligence Squared Greece και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Νεολαίας και του British Council, διοργανώνουν ένα φόρουμ για να συζητηθεί η σημασία και οι μορφές της πολιτικής συμμετοχής για τους νέους.
Ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία και τις απόψεις τους σχετικά με το πώς οι νέοι μπορούν να συμμετάσχουν ουσιαστικά στην πολιτική, θα εξερευνήσουν τη σημασία της συμμετοχής, και θα συζητήσουν με το κοινό.

 
Ομιλητές και θέματα:
Politics Across Borders: Zain Awan, UK Youth Ambassador και νικητής του Malcolm X Award
Running for Office: Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Καρπενησίου
Change through Activism: Craig Bennet, Director of Campaigns and Policy, Friends of the Earth
Press and Online Media: Ελίνα Μακρή, Συντάκτρια Cafebabel.gr
European Youth Politics: Μπάμπης Παπαϊωάννου, Thessaloniki European Youth Capital 2014
Politics as a Student: Natalie Robinson, UK Youth Ambassador και Member of Youth Parliament
Advising the Government: Sean Bailey, Special Advisor on Youth του Βρετανού Πρωθυπουργού
Developing Young Leaders: Tony Sewell, CEO of Generating Genius και σύμβουλος του World Bank

Η είσοδος είναι ελύθερη με προκράτηση θέσης και σειρά προτεραιότητας.
Προκράτηση θέσης:  213 017 8036 ή rsvp@iq2.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις ή διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Intelligence Squared στο 6987 160535 και στο rsvp@iq2.gr

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου