Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου



Μια μουσική έκπληξη περιμένει τους κατοίκους της Αθήνας την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 20.00, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στο ύψος του Μεροπείου Ιδρύματος), όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πρόβα της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την παράσταση "Μαντάμα Μπαττερφλάι". 




Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της όπερας του Πουτσίνι "Μαντάμα Μπαττερφλάι", η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουλίου στο Ηρώδειο, ο Μαέστρος Μύρων Μιχαηλίδης, οι Μουσικοί της Ορχήστρας και Μονωδοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση θα αφήσουν για λίγο τις κλειστές αίθουσες των προβών και θα βγουν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου - μια ανάσα από το Ηρώδειο- για μια ανοιχτή πρόβα έκπληξη στο πιο όμορφο σημείο της Αθήνας, μέσα στο ρυθμό και τους ήχους της πόλης.

Μια δράση που εντάσσεται στην εξωστρεφή πολιτική της ΕΛΣ, με στόχο να φέρει τους κατοίκους, τους περαστικούς αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας σε επαφή με την πολυσύνθετη διαδικασία δημιουργίας μιας μεγάλης παραγωγής όπερας.

Η πρόβα θα διαρκέσει μια ώρα και οι θεατές που θα βρεθούν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τη μελωδική μουσική του Πουτσίνι, να ακούσουν τις οδηγίες και τις υποδείξεις του Μαέστρου προς τους Μουσικούς και τους Μονωδούς, αλλά και να ζήσουν τη μαγική ατμόσφαιρα της προετοιμασίας μιας μεγάλης Ορχήστρας σε ένα εμβληματικό έργο του οπερατικού ρεπερτορίου.

Η Mαντάμα Μπαττερφλάι, το αριστούργημα του οπερατικού ρεπερτορίου του Τζάκομο Πουτσίνι, είναι δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα παρουσιαστεί στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διάσημου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα.

Διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, η "Μαντάμα Μπαττερφλάι", συγκινεί διαχρονικά και προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Η "γιαπωνέζικη τραγωδία", η οποία εξιστορεί το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, παρουσιάζεται σε νέα μεγαλειώδη παραγωγή με θεαματικά σκηνικά και αυθεντικά παραδοσιακά γιαπωνέζικα κοστούμια.


Madama Butterfly - Giacomo Puccini / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια: Ούγκο ντε Άνα
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
27, 28 30, 31 Ιουλίου στις 21.00

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59), του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) & στο www.nationalopera.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου