Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

25 part II


Ο Μπεν Αφλεκ λέει όχι στον Μπάτμαν; Να και μία ευχάριστη είδηση!
Την ίδια ώρα που ολοένα φουντώνουν οι φήμες ότι ο Σον Πεν και η Σαρλίζ Θερόν είναι ζευγάρι εμείς εδώ στην χώρα μας ασχολούμαστε με την Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά και την τηλεοπτική επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού...
Η 86η απονομή των βραβείων Όσκαρ στις 2 Μαρτίου είναι ακόμα μακριά μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο να δούμε και να κρίνουμε ότι παίζεται ή θα παιχτεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόσφατα λοιπόν είδα μια ακόμα ταινία αυτή του Spike Jonze το Her. Πρωταγωνιστούν ο Χοακίν φοίνιξ και η Α. Ανταμς (συναγωνίζεται την Κ.Μπλάνσετ για το Α' Γυναικείο Ρόλο αλλά μάλλον θα πάρει τα....) Πιο καμένη και πιο ανούσια ταινία δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου! Ένα θα σας πω, ο Χοακίν Φοίνιξ συνάπτει ερωτικές επαφές με ένα Λειτουργικό Σύστημα! Τα συμπεράσματα δικά σας. Συνεχίζω με την πολύ ωραία ταινία, αν και όλοι θα φανταστείτε τι τέλος μπορεί να έχει το Captain Phillips με τον Τομ Χάνκς (δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο τέλος της ταινίας εκεί που έχει σωθεί από του Σομαλούς αυτονομιστές αλλά ο Μακόνεχι θα κοντραριστεί με τον Ντι κάπριο για το Α΄Αντρικό ρόλο) Εντύπωση που προκάλεσε το γεγονός ότι ο Barkhad Abdi είναι όντως Σομαλός ηθοποιός! Η ταινία είναι του Paul Greengrass (βλέπε Bourne, green zone).
Άλλες ταινίες που θα έπρεπε να επικεντρωθούμε είναι το ''A Most Wanted Man'', ''Nebraska'' (του δικού μας Α Πέιν) και το ''The Book Of Thief.  Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ειδική αναφορά όχι τόσο στην ταινία την οποία σύντομα θα δω αλλά σε ένα ΜΕΓΑΛΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΟΝ Geoffry Rush. Είναι ένας αληθινός, διεθνής κινηματογραφικός θρύλος του παγκόσμιου κινηματογράφου που χρίζει του σεβασμού μου και του αξεπέραστου θαυμασμού μου όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο μου δεν έχω ασχοληθεί και τόσο με τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο τελευταία αλλά ξεχωρίζω κάποιες ταινίες που ίσως να καταλήξουν και με το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.( για όσους παίξουν στοίχημα). Αυτές είναι το ''Κυνήγι'' με τον εξαιρετικό όπως πάντα Μ. Μίκελσεν και ''Η Τέλεια Ομορφιά'' του Πάολο Σορεντίνο (όχι αυτός της Α.Ε.Κ).
Κατά καιρούς διαβάζω διάφορα άρθρα για το σινεμά και για τις ταινίες που έχουν επηρεάσει ή μας έχουν μάθει κάτι για την ζωή! Είναι ''πιασάρικο'' θέμα ο κινηματογράφος ειδικά άμα δεν έχεις κάτι να γράψεις (και το αφεντικό σε πιέζει) -μπορείς να κάνεις κριτική και να πεις τις απόψεις σου-. Γράφει λοιπόν ο άλλος. ''7 πράγματα που μου έμαθε η Καζαμπλάνκα για την ζωή''. Έμενα ρε φίλε που έμαθε 14 πράγματα για την ζωή ''ο Καλός ο Κακός και ο Άσχημος'' αλλά δεν το κάνω θέμα!
Κλείνοντας ειδική αναφορά θέλω να κάνω στους φίλους μου στοιχηματζήδες που πρόκειται να ''χώσουν'' τα ωραία τους λεφτουδάκια για τα Όσκαρ. Ένα θα σας πω, ο Ράσελ Κρόου πήρε το Όσκαρ για τον ''Μονομάχο'' και ΟΧΙ για το ''Ένας Υπέροχος Άνθρωπος''!!!!!!

Π. Πόντικας.

ΥΓ1. Πόσο πληρώθηκε ο Τζόνα Χιλ για τον ''Λύκο της Wall Street'';
ΥΓ2. Κάτω τα χέρια από τον Θωμά Μαύρο!
ΥΓ.3 Παραιτήθηκε εκείνος που ήθελε να χρεοκοπήσει την Ελλάδα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου