Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

25


Λίγες ώρες αφότου έσβησαν τα φώτα στη σκηνή του Beverly Hilton Hotel  δράττομαι της ευκαιρίας να πω δυο λογάκια για την 71η απονομή των Χρυσών Σφαιρών. 
Έχουνε μπερδέψει τα μπουτάκια τους εκεί στο Hollywood! Το Blue Jasmine το χαρακτήρισαν ως δράμα ενώ τα Wolf Of Wall street, American Hustle και το Her έχουν καταχωρηθεί ως κωμικές/μουσικές ταινίες. Από την άλλη βραβεύτηκε ο Woody Allen για την συνολική προσφορά του στην 7η τέχνη παρόλα αυτά δεν παρέστη να παραλάβει το βραβείο. Εγώ πάντως σας παραπέμπω στις δηλώσεις της Mia Farrow...
Παλιά σας είχα υποσχεθεί πως θα γράφω πιο συχνά για τον κινηματογράφο όμως από την άλλη έχω υποσχεθεί και στον εαυτό μου να μην τηρώ ποτέ τις υποσχέσεις που δίνω! Έχοντας δει λοιπόν αρκετές ταινίες περνώντας ώρες αναλύσεων και συζητήσεων κατέληξα στο εξής συμπέρασμα. Έλεος! Καμία ταινία - από αυτές που πρόκειται να βγουν στις αίθουσες η πρόκειται να βραβευθούν- δεν θα την θυμάμαι για πάνω από δύο ώρες. 
12 years a slave, μία αληθινή ιστορία κάπου στο προ - εμφυλιακό τοπίο των Η.Π.Α. Θέμα της η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η θέληση για ελευθερία μπλά μπλά μπλά μπλά. Καλές ερμηνείες  ίσως μερικοί να νευριάσετε με αυτά που τραβά ο πρωταγωνιστής ίσως μερικοί να συγκινηθείτε αλλά κάνε μας την χάρη βρε Hollywood!  American Hustle, αφηγείται την ιστορία ενός απατεώνα τοποθετημένη στο σαγηνευτικό κόσμο ενός από τα πλέον παράξενα σκάνδαλα της δεκαετίας του ' 70. O Bradley Cooper θα μπορούσε να πάρει κάποια διάκριση για την ερμηνεία του, η Jennifer Lawrence το πήρε πέρυσι φτάνει, ενώ ο ταλαίπωρος Robert De Niro κάνει την εμφάνιση του σαν τι άλλο; Μαντέψτε! Blue Jasmine, η πιο αδιάφορη ταινίας της παγκόσμιας ιστορίας του κινηματογράφου που ίσως δώσει τελικά το πολυπόθητο αγαλματάκι στην Cate Blanchett. Το αξίζει και για την συνολική της προσφορά παρόλο που βάλθηκε να μας πείσει ότι είναι η νέα Vivien Leigh (Το πιάσατε το υπονοούμενο;) 
Wolf Of Wall Street, αυτή μάλιστα! Την ευχαριστήθηκα πολύ την προβολή αυτής της ταινίας, και ελπίζω να το πάρει ο Di Caprio γιατί το αξίζει και με το παραπάνω για όλα αυτά τα χρόνια. Άκουσα ότι θέλει να αποσυρθεί για λίγο από τα φώτα της δημοσιότητας και να ασχοληθεί με περιβαλλοντολογικές δραστηρίοτητες. Στο καλό! 
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντύπωση που έκανα οι ταινίες όπως Mud, Prisoners, End Of Watch τις οποίες σας συστήνω ανεπιφύλακτα. Με τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα τουλάχιστον μέχρι στιγμής γιατί δηλώνω συγκλονισμένος και συμπάσχω με τον σύντροφο Francois Hollande! 
ΥΓ1. Όσο μεγαλώνει τόσο με πωρώνει η Robin Wright (Πρώην Penn) μπράβο της για την βράβευση της για την τηλεοπτική σειρά House Of Cards.
ΥΓ2.  Χωρίς Μέσι η κορυφαία ενδεκάδα της χρόνιας; 
ΥΓ3. Γιατί ρε μεγάλε έβαλες σας τίτλο το 25; Δείτε το Secret Life o Walter Mitty και θα καταλάβετε. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα ίσως γιατί βαρέθηκα από το πρώτο δεκάλεπτο. 

Π. Πόντικας

1 σχόλιο:

  1. Θεική η Blue Jasmine και ως ταινία (αναφορικά με την ικανότητα που διαθέτουμε να διαχειριστούμε δεύτερες ευκαιρίες) και ως ερμηνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή