Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αμερικάνικο Ντοκιμαντέρ


Το Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 27 Μαρτίου σε Αθήνα, Νάουσα και Θεσσαλονίκη, μας προσκαλεί να απολαύσουμε βραβευμένες ταινίες της ανεξάρτητης αμερικανικής παραγωγής των τελευταίων δυο ετών. Κάνοντας στάση σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, το αφιέρωμα αυτό ανοίγει ένα παράθυρο στη σύγχρονη κινηματογραφία αλλά και σε άγνωστες πτυχές της αμερικανικής κοινωνίας.

Ειδικά για το Αφιέρωμα θα ταξιδεύσουν στην Ελλάδα δύο  εξπέρ του είδους, ο σκηνοθέτης Chris Kenneally και η παραγωγός Andrea Meditch, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε το ντοκιμαντέρ μέσα από σειρά συζητήσεων με το κοινό και εργαστηρίων για κινηματογραφιστές και σινεφίλ.

H ταινία του Chris Kenneally “Side by Side” θα ανοίξει το Αφιέρωμα με μια  προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσία του σκηνοθέτη, στις 10 Μαρτίου. O πρωταγωνιστής της ταινίας Keanu Reeves αναλαμβάνει ρόλο ντετέκτιβ του σελιλόιντ και ερευνά πού πήγε η μαγεία του φιλμ και ποιοι σκηνοθέτες έχουν ταχθεί στο πλευρό της ψηφιακής επανάστασης. Συμμετέχουν κορυφαίοι δημιουργοί όπως οι George Lucas, James Cameron, David Fincher, David Lynch, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Lars von Trier και πολλοί άλλοι

Το Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ διοργανώνεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα σε συνεργασία με το Exile Room.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου