Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

We are creatures that should not exist


Τελειώνοντας τα μαθήματα περασμένο Νοέμβρη-Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας-μόνο ένα πράγμα είχα στο μυαλό μου, να γίνω detective! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία αίτηση για χορήγηση αδείας, μια βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος και ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου.
Μικρός θυμάμαι ήθελα να γίνω ή detective ή δημοσιογράφος ή να γράφω σενάρια για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Ποιος δεν έχει ταυτιστεί με τον Samuel Spade στο Γεράκι της Μάλτας ή με τον Edmunt J. Exley στο L.A Εμπιστευτικό ακόμα και με τον Harry Angel στον Δαιμονισμένο Άγγελο! Μου γεννήθηκε ιδέα να δημιουργήσω τον ''δικό''μου Αστυνόμο Μπέκα όπως έκανε ο Γιάννης Μαρής. Άρχισα να γράφω μανιωδώς μέρα – νύχτα ώσπου μια μέρα έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο. Στις 12 Ιανουαρίου ξεκινάει καινούργια σειρά με τον τίτλο ''Αληθινοί Ντετέκτιβ''! Στους Πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Μάθιου Μακόνεχι (Αυτός που με έμαθε πως να χωρίζω σε δέκα μέρες) και ο Γούντι Χάρλεσον (Οι λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν! Άκου εκεί...). Θα κάτσω να το δω σκέφτηκα! Ήδη είχα γράψει τρία επεισόδια! 
Μεταφερόμαστε στην Λουιζιάνα σε μια μικρή Πόλη όπου μια μέρα ο Τύπος σοκάρεται όταν αποκαλύπτει κακοποιήσεις ανηλίκων σε θρησκευτικό σχολείο της περιοχής. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν οι φήμες κάνουν λόγο για σατανισμό στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας. 
Το True Detective είναι εξαίσια ψυχοπλακωτικό, σκοτεινό, καταθλιπτικό και ψαγμένο! Θα παρατηρήσετε ότι ο σεναριογράφος ασχολείται περισσότερο με τους δύο ντετέκτιβ που καλούνται να ερευνήσουν την υπόθεση και τον διαταραγμένο ψυχισμός τους, παρά με την ίδια την ίδια την δολοφονία! Το ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ είναι η εξαιρετική χημεία των δύο πρωταγωνιστών. 
O Nic Pizzolatto δεν ήθελε και πολύ για να πείσει τον Μακόνεχι να συμμετάσχει στο νέο του εγχείρημα. Ο Μακόνεχι με την σειρά του (ο οποίος στην αρχή προορίζονταν για το ρόλο του Μάρτι) έπεισε τον παλιό φίλο του Γούντι και τα υπόλοιπα είναι ιστορία! 
Στην ουσία δεν αποτελεί μια τηλεοπτική σειρά, αλλά μια ταινία κομμένη σε οκτώ μέρη και γυρισμένη με φιλμ, κάτι εξαιρετικά σπάνιο πλέον. Φανατικός οπαδός της σειράς είναι ο Μακόνεχι! Με εξαίρεση  την βράβευση του στις 2 Μαρτίου στο Dolby Theater όπου παρέστη για να παραλάβει το αγαλματίδιο του δεν έχει χάσει ούτε επεισόδιο! 
Και όμως η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή! Οι αποκαλύψεις έγιναν το 2005. Ο Πάστορας της εκκλησίας Louis David Lamonica παραδόθηκε στις αρχές και παραδέχθηκε την κακοποίηση ανηλίκων έως το 2003. Οι αστυνομικοί είπαν ότι τους αποκάλυψε ότι το 2000 ''τοποθετήσαμε ένα μικρό κορίτσι πάνω σε μια πεντάλφα, σφάξαμε μια γάτα και λούσαμε την κοπέλα με το αίμα της. Από τότε αρχίσαμε να λατρεύουμε τον Σατανά''. 
Η σειρά γυρίστηκε στην Νέα Ορλεάνη όπου μετακινήθηκε ολόκληρο το cast των ηθοποιών και το συνεργείο για περίπου έξι μήνες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις 450 σελίδες σεναρίου! 

Υ.Γ.1 Ο Ραστ και ο Μάρτιν μπορούν να διακρίνουν πλέον το φως των αστεριών, εσείς;;;

Υ.Γ.2 What happens in New Orleans, stays in New Orleans. 

Υ.Γ.3 Darkness, yeah, yeah....

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου