Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Cine news 15 Ιουνίου

Μόλις μια φορά υποψήφια για όσκαρ, για έναν ρόλο που διαρκούσε λιγότερο από δέκα λεπτά (American Gangster, του Ρίντλει Σκότ), πέθανε τα ξημερώματα η ηθοποιός Ρούμπι Ντι. 

Κίνδυνο χρεοκοπίας αντιμετωπίζει η περίφημη Όπερα της Νέας Υόρκης. Σχέδια διάσωσης και συνδικάτα έτοιμα για ''πόλεμο''. Τώρα που είπα ''πόλεμο'', ποιος γκαντέμιασε τον Χάρισον Φόρντ; Τραυματίστηκε στα γυρίσματα του Star Wars VII, ενώ σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γκοντάρ, μην αγχώνεστε είναι τα σοφά λόγια ενός συνειδητά ''απόντος'' διανοούμενου! 

Πάμε τώρα να δούμε ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν στους Αθηναϊκούς κινηματογράφους την Πέμπτη 19/06.  Ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν που γυρίστηκε στην Ελλάδα, ένα νεανικό δράμα που όπως φαίνεται σπάει τα ταμεία στην Αμερική, μια ταινία τρόπου που θα παγώσει το αίμα σας, η επιστροφή του Σβαρτσενέγκερ, μια ρομαντική κομεντί με τον Άνταμ Σάντλερ ενώ έχουμε και τρεις επανεκδόσεις. Αναλυτικά οι τίτλοι των ταινιών, ''Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου'', ''Το Λάθος Αστέρι'', ''Ο Καθρέφτης της Κολάσεως'', ''Σαμποτάζ'', 'Μαζί..με το ζόρι'', ''Το Πέρασμα του Μίλερ'' (Η Καταπληκτική ταινία των αδερφών Κοέν, με σκηνές ανθολογίας μην την ΧΑΣΕΤΕ), ''Η Δική μας νύχτα'' και το ''Θεώρημα'' του μεγάλου Παζολίνι, ένα αλληγορικό δράμα που άφησε εποχή και αυτό μην το ΧΑΣΕΤΕ! 

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του Πατέρα, της Γονιμότητας, κατά της κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων, του Ανέμου ενώ γιορτάζουν ο Αυγουστίνος και η Μόνικα. 




Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ συνθέτη που πέθανε σαν σήμερα 15 Ιουνίου του 1994, τον Μάνο Χατζιδάκι. 

Καλέ προβολές & να περνάτε τέλεια!

Με εκτίμηση 


Π. Πόντικας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου