Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Cine News 9 Ιουνίου


Ποιος τολμάει να έχει το κινητό του ανοικτό, όταν στην σκηνή είναι ο Kevin Spacey; Γιατί μετά από είκοσι χρόνια γάμου χωρίζουν ο Antonio Banderas και η Melanie Griffith; Είναι αλήθεια ο Robert Pattinson είναι ο νέος Indiana Jones; Αίσχος! Πως θα σας φαινότανε ο Martin Freeman να ενσάρκωνε την ζωή του Sir Alex Ferguson; Μία σκέψη που με κυριεύει όλο ένα και περισσότερο τις τελευταίες μέρες! 

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, κατά των εγκεφαλικών όγκων, χαρταετού ενώ γιορτάζει η Καλλιόπη! Επίσης 8 Ιουνίου του 1949 ο βρετανός συγγραφέας George Orwell εκδίδει το εμβληματικό μυθιστόρημά του ''1984'' ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης και ακόμα είκοσι Έλληνες επιστήμονες, καλλιτέχνες, εργάτες, φοιτητές και δημοσιογράφοι ιδρύουν το Κίνημα Νεολαίας ''Γρηγόρης Λαμπράκης'', (ΔΚΝΓΛ.)

Πάμε τώρα να δούμε ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν στις 12/06 την ημέρα που ξεκινά η γιορτή του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, το Mundial. Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν, το χέρι του ενός εκατομμυρίου, Πως να εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας 2 (όσοι βλέπετε Game of Thrones έχετε ένα Α' Επίπεδο), Ένα εκατομμύριο τρόποι να πεθάνεις στην Άγρια Δύση (Πολύ γέλιο λένε...) και το Αμελί η γνωστή ταινία του Ζαν- Πιέρ – Παπέν...σόρρυ Ζενέ,- είπαμε ξεκινά το Μουντιάλ-, σίγουρα το cinema μας φέρνει καινούργιες ταινίες που σίγουρα θα μας ανεβάσουν το κέφι!

Κλείνοντας την σημερινή μας στήλη, εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους εκατομμύρια θαυμαστές μου ανά τον κόσμο που με στηρίζουν και διαβάζουν τις....απόψεις μου, να αποθεώσω και εγώ με την σειρά μου την Jane Fonta, η οποία βραβεύτηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, τιμώντας  το σύνολο της καριέρας της Αμερικανίδας ηθοποιού. Επίσης έχουμε νέο Πρόεδρο στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου τον κ. Πέτρο Μαρκάκη γνωστό συγγραφέα αλλά και σεναριογράφο (βλ. ''Το μετέωρο βήμα του Πελαργού''). Και μην ξεχνάτε πως για τέταρτη χρονιά όλη η Αθήνα θα γίνει χάρη στο Athens Open Air Film Festival ένα θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο – μεγάλες πρεμιέρες, σπάνια κλασσικά αριστουργήματα, μερικά από τα διαμάντια του Ελληνικού Κινηματογράφου και πρωτότυπες μουσικές εκδηλώσεις. 

Καλές προβολές & καλή σας διασκέδαση

Με τιμή 

Π. Πόντικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου