Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Cine News 26 Ιουλίου


Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Από τις 27 Αυγούστου μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου, οι θεατές θα απολαύσουν 55 ταινίες, ενώ 19 θα αποτελούν παγκόσμιες πρεμιέρες! Έχουμε φυσικά και το πρώτο ''καυτό'' επίσημο trailer για τις ''50 Αποχρώσεις του Γκρι'' που θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου 2015! Η πρώτη φωτογραφία από το ''Batman Vs. Superman'' είναι γεγονός! Δεν είναι ούτε πουλί ούτε αεροπλάνο. Τώρα που είπα αεροπλάνο, τι θα γίνει ρε παιδιά; Σαν πολλά αεροπλάνα δεν προσγειώνονται ''ανώμαλα''; Τέλος πάντων την πρώτη τους κοινή εμφάνιση έκανα ο Κρίστοφερ Νόλαν και ο Μάθιου ΜακΚόναχει, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μίλησαν για μια από τις πολυαναμενόμες ταινίες της χρονιάς, το ''Interstellar''. O Φατίχ Ακίν, δημιουργός της μαύρης κωμωδίας ''Soul Kitchen'', επέστρεψε με νέα ταινία, το ''The Cut'', το trailer κυκλοφόρησε, οπότε μπορείτε να το δείτε.
Πάμε να δούμε τις ταινίες της βδομάδας ξεκινώντας ''Σε Λάθος Χρόνο'', ένα αγωνιώδες road movie σε πραγματικό χρόνο, με όχημα ένα καλογραμμένο σενάριο – δυναμίτη και πρωταγωνιστή τον Tom Hardy να κρατά σταθερά το τιμόνι.....! αναμφίβολα η ταινία της εβδομάδας! '' Το Κόλπο Της Ζωής μας'', Το Καλοκαίρι Της Ζωής μας'', και το αριστούργημα του Ζαν Λυκ – Γκοντάρ ''Alphaville'' συμπληρώνουν το παζλ. 
Σήμερα γιορτάζουν η Παρασκευή, ο Παρασκευάς, η Ωραιοζήλη, ο Ερμόλαος και ο Εμοκράτης, ενώ σαν σήμερα ιδρύεται στην Ουάσιγκτον το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, γνωστότερο και ως FBI.Χρόνια πολλά στην Έλεν Μίρεν, τον Κέβιν Σπέισι και την Σάντρα Μπούλοκ! Σαν σήμερα γεννήθηκε και ο ''Μεγάλος'' σκηνοθέτης Στάνλει Κιουμπρικ. Απεβίωσε στις 7 Μαρτίου 1999 σε ηλικία 70 ετών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίς ''Μάτια Ερμητικά Κλειστά''. Ερώτηση προς αναγνώστες: Τελικά η Νικόλ Κίτμαν έβλεπε σε όνειρο την πλοκή; Εδώ σας θέλω!
Όσοι επιλέξετε να δείτε τηλεόραση το Σαβ/κο σας προτείνω να δείτε τον ''Εραστή της Κομμώτριας'' ενώ όσοι έχετε συνδρομητική τηλεόραση μην χάσετε τον ''Σκοτεινό Ιππότη: Η Επιστροφή'', ενώ η ΒΟΥΛΗ θα παίξει την ταινία ''Η Παγίδα'', παραγωγής 2007. Καλοσκηνοθετημένο και γεμάτο υπόγεια ένταση ψυχολογικό θρίλερ, περιγράφοντας  παράλληλα τη Σερβία της μετα-Μιλόσεβιτς εποχής. Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το περιοδικό ''Σινεμά'' και το τμήμα – σκηνοθεσίας του Ι.Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ συνεχίζουν για τρίτη χρονιά να αναζητούν φρέσκα σκηνοθετικά ταλέντα σε όλη την Ελλάδα και διοργανώνουν και πάλι έναν μεγάλο διαγωνισμό, με έπαλθο μια πλήρη υποτροφία σπουδών σκηνοθεσίας! Έτσι εξηγείται λοιπόν το γεγονός που οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ, είναι έτοιμοι να αναδείξουν (και να δικτυώσουν) την πιο νέα γενιά σκηνοθετών μέσω του reality- παιχνίδι- κινηματογραφικό σχολείο ''project Greenlight'', να  τανε η ζήλια ψώρα!
Κλείνοντας θα αναφερθώ στη δημόσια διαβούλευση με στόχο εκτός άλλων τη καλυτέρευση των συνθηκών φοίτησης για έναν καλύτερο Ελληνικό Κινηματογράφο. Σε ισχύ τέθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων, με τα οποία ρυθμίζεται ο τρόπος οργάνωσης και διοίκησης των Ανώτερων Σχολών Κινηματογραφίας- Τηλεόρασης στο πλαίσιο του νόμου 1158/1981 για τις Σχολές Ανώτερης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης. Η δημόσια διαβούλευση διενεργείται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α στον ιστότοπο της Ανοιχτής Διακυβέρνησης www.opengov.gr όπου κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του! Στο τέλος της παρουσίασης θα παιχτεί η ταινία ''Αρπα Κόλα'' του Νίκου Περάκη! (πλάκα κάνω......αλλά ποτέ δεν ξέρεις!).

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου