Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

cine news 29 Ιουνίου


Τι θα γίνει με τον Σάια ΛαMπάφ; Έχει ξεφύγει το παλικάρι! Ο Γκάρι Όλντμαν τα''χώνει'' στο Hollywood για την υποκρισία του και μετά τα παίρνει πίσω, κρίμα! Είδαμε και το πρώτο trailer από την ταινία ''Mad Max: Fury Road'' με πρωταγωνιστές την Σαρλίζ Θερόν και Τόμ Χάρντι. Mad Max...ένα όνομα μια ιστορία, ανυπομονούμε! Δεν γνώριζα ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ποδοσφαιρόφιλος! Η αλήθεια είναι πως τον ΜΕΓΑΛΟ ηθοποιό της 7ης τέχνης τον θεωρώ λίγο φλώρο (στην πραγματική του ζωή), και τι δεν έκανε τρελαίνοντας τους γείτονές του για να δει τον αγώνα Η.Π.Α -ΓΕΡΜΑΝΙΑ για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλου! Και μέσα σε όλα τα άλλα είχαμε και το τετ-α-τετ Στουρνάρα με Τζέρεμις Άιρονς για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ''μεγάλοι''καλλιτέχνες του παγκόσμιου κινηματογράφου να επενδύσουν στην Ελλάδα μεγάλες παραγωγές!!! Πάντως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ήταν κατηγορηματική, θέλει το Sex & the City 3, να γυριστεί στην Ελλάδα! Αυτές είναι επενδύσεις!!!
Πάμε τώρα να δούμε ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν την Πέμπτη 03/07 στις Αθηναϊκές Αίθουσες. Μία κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Γούντι Άλεν, ένα τριπλό ερωτικό δράμα δια χειρός Πολ Χάγκις,  μαι βρετανική δραμεντί με τους Τέρενς Σταμπ και Βανέσα Ρεντγρέιβ και η επανέκδοση ενός φίλμ του Ινδού σκηνοθέτη Σατγιαζίτ. Αναλυτικά οι τίτλοι των ταινιών: Ερασιτέχνης Ζιγκολό, Το τρίτο πρόσωπο, Το τραγούδι της καρδιάς μου και Η Μοναχική Σύζυγος. 
Σαν σήμερα καταστρέφεται από πυρκαγιά το Globe Theater στο Λονδίνο. Το είχε κατασκευάσει ο Σέξπιρ για να παίζονται τα έργα του. Επίσης σαν σήμερα παντρεύονται η ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε και ο θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ. Ο γάμος τους θα διαρκέσει πέντε ολόκληρα χρόνια! Δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΄΄Καιροί΄ άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τον τίτλο ''Τις Πταίει'' Χρόνια πολλά στον Παύλο, στην Παυλίνα, στον Πέτρο και στην Πετρούλα. 
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος μέχρι φυσικά το επόμενο. Κλείνοντας την σημερινή μας ενότητα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον θρυλικό ''άσχημο'' του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, τον αγαπημένο μου και λατρεμένο ''Τούκο'', τον Ελάι Γουάλας. Η είδηση του χαμού του με συγκίνησε όπως συγκίνησε και γενιές ανθρώπων που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με τα σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε. Σε ηλικία 98 ετών παρακαλώ η καριέρα του διάσημου ηθοποιού που μετρά 60 χρόνια παρουσίας με πολλά φυσικά γουέστερν. Πέρα από το ΘΡΥΛΙΚΟ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ''Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ'' όπου και πρωταγωνίστησε ο Ελάι Γουάλας είχε πρωταγωνιστήσει και στο εξίσου θρυλικό γουέστερν '' The Magnificent Seven'' παίζοντας το Μεξικανό ληστή και αρχηγό της συμμορίας. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 80 ταινίες ενώ το 2010 η Ακαδημία Κινηματογράφου Τεχνών και Επιστημών τον τίμησε για τη προσφορά του. ''When you have to shoot, shoot, don't talk''! I totally agree Tuco......

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου