Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

cine news 30 Αυγούστου


Καλησπέρα, καλησπέρα τι κάνετε; Σιγά-σιγά τελειώνει το καλοκαίρι και η επιστροφή στις επάλξεις γίνεται όλο και πιο έντονη! Εγώ θα σας χαλαρώσω όπως πάντα με ταινιούλες και όχι μόνο για να ξεφεύγετε από την ρουτίνα και την καθημερινότητα! 

Το πήρε το κορίτσι ο Μπράντ ο Πιτ! Σε μια μικρή, ιδιωτική τελετή παντρεύτηκε την Αντζελίνα την Τζολί στη Γαλλία, παρουσία λιγοστών φίλων και των παιδιών τους (πόσα έχουν 6; 7; 24;) όχι όμως και του Γιαν του Βόιτ, πατέρα της Τζολί που πληροφορήθηκε τον γάμο από τις ειδήσεις! Τριγμοί στο Σόι! Ο Ντέιβιντ Λίντς (αυτός ο εκκκεντρικός άνθρωπος, σκηνοθέτης, μουσικός, παραγωγός) αποφάσισε να κάνει ICE BUCKET CHALLENGE με καφέ! Και ποιον λέτε ότι προκάλεσε; Τον Βλαντιμίρ Πούτιν! Μάλλον θα φάει ένα ωραιότατο εμπάργκο! Ο Μάρτιν Σκορτσέζε θέλει να κάνει την ζωή των Ramones ταινία! ''Somebody put something in his drink.....''Ενώ στη Βενετία οι κριτικοί του εκεί φεστιβάλ συνειδητοποίησαν μετά από σαράντα επτά χρόνια καριέρας ότι Αλ Πατσίνο είναι μεγάλος ηθοποιός! Στη νέα ταινία του Μπάρι Λέβινσον ''The Humbling'' έγραψαν και είπαν τα καλύτερα! Κάλλιο αργά παρά ποτέ....κάποτε θα καταξιωθείς έστω και σε ένα φεστιβάλ της Βενετίας που έχει και πολλές γονδόλες...που έλεγε και η Δήμητρα!!!!

Για να δούμε ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν στα θερινά τα σινεμά και όχι μόνο. ''Μαγεία στο σεληνόφως'', ανάλαφρος και ρομαντικός όπως πάντα η ''ανωμαλιάρα τζαζιά της Νέας Υόρκης'' ο Γούντι ο Άλεν δεν παύει να επαναλαμβάνεται εδώ και σαράντα χρόνια! ''Lucy'', χαβαλό-περιπέτεια με την υπογραφή του Νικ Μπεσόν (βλ. Πέμπτο στοιχείο) με έντονες φιλοσοφικές αναζητήσεις και διθυράμβους για την ερμηνεία της Σκάρλετ από κριτικούς και κοινό! Για αυτό το λόγο δεν θα την δω ποτέ αυτή την ταινία! ''Αεροπλάνα 2: ''Ιπτάμενοι Πυροσβέστες'', συνέχεια του περσινού animation με έντονα οικολογικά μηνύματα όπως με ενημέρωσε ο Αρκτούρος!! 

Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα των εξαφανισμένων! Γιορτάζει ο Αλέξανδρος και η Αλεξάνδρα. Να τους χαιρόμαστε βρε! Σαν σήμερα η Philips παρουσιάζει για πρώτη φορά την κασέτα! Μέσο αποθήκευση ηχητικών πληροφοριών έγραφε στα manuals! 

Εδώ θέλω να αναφέρω κάτι σημαντικό! Μην τρομάζετε ξανά καθίστε στις καρέκλες σας! ''Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΜΠΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ'', θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου που θα δημοσιεύσω αύριο στους New York Times! Το πέρασμα στην ψηφιακή προβολή, έχει τόσο μεγάλο κόστος (από 40.000 ευρώ και πάνω λένε οι εκτιμήσεις μου....) που για πολλούς ιδιοκτήτες θερινών σινεμά, ειδικά όσων δεν κόβουν πολλά εισιτήρια, είναι απαγορευτικό...μικρέ Salvatore....

Κλείνοντας αυτό το καταπληκτικό κείμενο σε δομή, ροή, λόγο, σκέψεις, θα γράψω λίγες κουβέντες για τον ''Βασιλιά της Μοναξιάς....''! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως stand up κωμικός. Πρωταγωνίστησε σε πολλές παραστάσεις του θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου, φυσικά είχε ένα πετυχημένο πέρασμα και από την τηλεόραση κυρίως ως guest. Ήταν υποψήφιος πολλές για όσκαρ όμως μόνο μια φορά κατάφερε να το κερδίσει (Β Αντρικό) για την ερμηνεία του στην ταινία ''ο ξεχωριστός Γουίλιαν Χάντινγκ''. Λένε ότι τα παραμύθια έχουν αίσιο τέλος όμως το δικό του παραμύθι - γεμάτο δράκους, ιππότες, άστεγους - δεν έμελλε να είχε την ίδια κατάληξη και ο καθηγητής Parry που το τόσο ασχολήθηκε με τις ανθρώπινες σχέσεις και μίλησε για τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος μας ''άφησε''να αναρωτιόμαστε που κρύβεται τελικά το ''άγιο δισκοπότηρο''; 

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου