Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Cine News 14 Σεπτεμβρίου


Καλησπέρα, καλησπέρα τι κάνετε; Αντίστροφη μέτρηση για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας, οι οποίες φέτος θα προβάλλουν συνολικά 241 ταινίες – αριθμός ρεκόρ ταινιών- από κάθε γωνιά του κόσμου. Κυκλοφόρησε και το νέο, συλλεκτικό, τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, με αξέχαστα κείμενα, θρυλικές στήλες, φωτογραφίες, τρέξτε να το αγοράσετε γιατί σας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις! Ο Paul Greengrass σκηνοθετεί τον Di caprio και τον Jonah Hill στην νέα του ταινία, βασισμένη σε αληθινή ιστορία  άρθρου ''Ballad of Richard Jewell''. Τρεις μήνες πριν την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Ridley Scott,''Η Έξοδος – Θεοί και Βασιλιάδες'', μπείτε στην ιστοσελίδα cinemag.gr να δείτε πρώτοι τα γυρίσματα και τα παρασκήνια! Νέο trailer για την ταινία ''The Judge'', το οποίο έχει μπερδέψει τους κριτικούς που ή θα του δώσουν όσκαρ ή θα το θάψουν όσο δεν πάει, ενώ έχουμε τις πρώτες εικόνες και από την νέα ταινία του ''ελέφαντα'' Gus Van Sant με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey.
Για πάμε να δούμε ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν τη ερχόμενη Πέμπτη 18/09. Ήσυχη θα είναι λοιπόν η νέα βδομάδα κινηματογραφικά με μόλις τέσσερις νέες ταινίες αφού οι Νύχτες Πρεμιέρας παραδοσιακά επισκιάζουν τις όποιες νέες κυκλοφορίες. Μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας ''Ο Λαβύρινθος'', ένα θρίλερ με την Νικόλ Κίτμαν (πρόσφατα έχασε τον Πατέρα της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) ''Αμνησία'',μια ταινία Zombie – Movie ''The Battery'' και ''Barbie, Στο μυστικό Βασίλειο'' η ταινία που προτείνω για αυτή την εβδομάδα να δείτε όλοι!
Σήμερα γιορτάζει ο Σταύρος και Σταυρούλα. Να τους χαιρόμαστε βρε! Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας η σημερινή. Ότι και να γράψω είναι ''λίγο'' για τον Στέλιο Καζαντζίδη, που μια μέρα σαν και αυτή μας ''άφησε''.
Η Τηλεόραση έχει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, σίγουρα προβάδισμα έχει η αναμέτρηση των Η.Π.Α με την Σερβία για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ, δύο σχολές, δύο μύθοι του Παγκόσμιου Μπάσκετ πρώτη φορά σε έναν τελικό μαζί! Το Inception και τα'' επτά χρόνια στο Θιβέτ'' σίγουρα θα κεντρίσουν και το ενδιαφέρον κάποιων από εσάς. Η Δεύτερη ταινία ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ οπότε ''χαθείτε'' στα όνειρα σας!
Σήμερα εγκαινιάζω μια νέα στήλη, ''Home cinema, cult & classic'', και σας προτείνω την ταινία ''Οι Κόκκινοι'', βιογραφική ταινία γύρω από τα έργα και τις ημέρες του Τζόν Ριντ, πιστού υπηρέτη του κουμουνιστικού ιδεώδους και συγγραφέα του βιβλίου ''Δέκα ημέρες που συγκλόνισαν τον Κόσμο'', με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση. Καλή προβολή και περιμένω εντυπώσεις στο προσωπικό μου e-mail: Stanley Kubrick@yahoo.com!!!
Στις 22 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει στα Αγγλικά μια νέα βιογραφία για την ζωή του Τενεσί Ουίλαμς, η οποία βάζει σε δεύτερη μοίρα την προσωπική ζωή του συγγραφέα και επαναξιολογεί τα όψιμα έργα του. 
Ατάκα της εβδομάδας που πέρασε ανήκει δικαιωματικά στον Αρχισυντάκτη μου...''μου αρέσει που η Κεφαλονιά είναι πιο κοντά από την Αμερική...''

Π. Πόντικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου