Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Cine News 27 Σεπτεμβρίου


Καλησπέρα, καλησπέρα τι κάνετε; Πλησιάζει ο Οκτώβριος και όπως μας έλεγαν και στο δημοτικό ''...Το Σεπτέμβρη τα σταφύλια, Τον Οκτώβρη τα κουδούνια...''. Στο ''ΙΙ'' τελικά πήγε το μεγάλο βραβείο των Νυχτών Πρεμιέρας! Ο Μάικλ Μαν επιστρέφει! Πρώτο trailer για το ''Blackhat''. Το ''Inherent Vice'' θα κάνει σύντομα πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, ενώ Η Ρέιτσελ Μακ'Άνταμς θα είναι τελικά η γυναίκα του ''True Detective''! Έκλεισαν βέβαια και οι ρόλοι των δύο ''Detectives'', Του Κόλιν Φάρελ και Βινς Βονς! Άντε γιατί μας κουράσατε.... O Roger Waters συνεχίζει να ''προκαλεί'' καθώς ερμήνευσε με συνοδεία ακουστικής κιθάρας το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο ''If I Had Been God (Lay Down Jerusalem'') που σαφώς και περιέχει πολιτικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό στίχο, - που λέτε; - στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου όπου και συνεδρίαζε το Δικαστήριο των Λαών με θέμα την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα!!!
Εννιά είναι οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 02/10 στους κινηματογράφους. Επανεμφάνιση του Ντέβιντ Φίντσερ, η νέα ταινία του Πάνου κούτρα, η μεταφορά του σκανδάλου του Ντομινίκ Στρος – Καν στην οθόνη και η αργεντίνικη ταινία που έκανε πρεμιέρα στις Νύχτες πρεμιέρας, θα κεντρίσουν σίγουρα το ενδιαφέρον σας! ''Gone Girl'', ''Xenia'', Ιστορίες για Αγρίους'', ''Γροθιές στους Τοίχους'', ''Ο Μικρός Νικόλας πάει διακοπές'', ''Welcome to New York'', ''Ήσυχες Μέρες'', ''Rio I Love You'' σπονδυλωτή ταινία στα πρότυπα  των ''Paris Je T'aime''  και ''News York I Love You'', και τέλος η ταινία ''Battery'' με δύο πρώην παίκτες του Baseball να διασχίζουν μια γεμάτη ζόμπι Νέα Αγγλία!!!
Σήμερα έχει γενέθλια η Gwyneth Paltrow κλέινει τα....(άααντα..), ενώ σήμερα είναι η Παγκόσμια μέρα Τουρισμού! Μια μέρα σαν και αυτή μας ''άφησε'' ένας σπουδαίος κωμικός της χρυσής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου, ο Χρόνης Εξαρχάκος. ''Βανζέλ Παπαντό, Βανζέλ όπως Βαν Γκογκ...''.
Σήμερα στην παράγραφο ''Home Cult & Classic'', θα προτείνω την ταινία ''Brazil''. Ταινία σκηνοθετημένη από τον Τέρι Γκίλιαμ, ένα φιλμ ''γροθιά'', γεμάτο πίκρα και αυτοσαρκασμό! Ο Γκίλιαμ δίνει μια σειρά από κοινωνικές παραμέτρους των μεθόδων λειτουργίας που χρησιμοποιεί το ''σύστημα'', για να πειθαναγκάσει το άτομο (πολίτη, κόσμο, εσένα, εμένα..) σε μια εκούσια αυτολογοκρισία της ελευθερίας του! Τι είπα τώρα;! Όλο αυτό μόνος μου το είπα;!!!
Ξεχωριστά αφιερώματα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αφενός από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 09 έως τις 19 Οκτωβρίου με αναφορά στον Ηλία Καζάν (τα φακελώματα έχουν καταργηθεί – η έτσι νομίζουμε- μπορείτε να πάτε ελεύθερα...), και αφετέρου στην Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης που ανοίγει την αυλαία της με έξι ταινίες της προ- δικτατορικής περιόδου του Νίκου Κούνδουρου. ''Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών'', ''Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών'' (λογικά θα λειτουργήσει και φέτος αφού δεν έχει ''χρέη''), και η ''Εθνική Λυρική Σκηνή'', ετοίμασαν και σας παρουσιάζουν τα νέα τους προγράμματα, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες ή ενημερωθείτε από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα. 
Ελάτε πάμε μία βόλτα για ποτό;! Από τα πιο επιτυχημένα μπαράκια της πόλης , το ''Drunk Sinatra'' κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει το ''talk of the town'', με υπέροχα cocktails και ψαγμένες μουσικές! Στην είσοδο σας υποδέχεται ποιος άλλος, ο Frank Sinatra, κάτι που σε βάζει απευθείας στο vintage κλίμα του μαγαζιού! Να δοκιμάσετε το cocktail Druk Sinatra (μαύρο ρούμι και άρωμα από εξωτικά φρούτα), ενώ στον υπόγειο χώρο του μαγαζιού φιλοξενούνται σημαντικές εκθέσεις από διάφορους καλλιτέχνες!
Ατάκα της Εβδομάδας που μας πέρασε: Ανήκει δικαιωματικά στον Τζέιμς Κάμερον ο οποίος δήλωσε: ''Η Βασίλισσα ''γουργούρισε'' από ικανοποίηση στο άκουσμα της επικράτησης του ''Όχι'' στο δημοψήφισμα''! Στην Καταλονία άραγε όταν θα ψηφίσουν τον Νοέμβριο θα έχουν φάει πριν πάνε στις ''κάλτσες''..κάλπες ήθελα να πω! Καλά να περνάτε και ότι κάνετε πάντα με στυλ, φαντασία και καλές ταινίες!!!

Π. Πόντικας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου