Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Cine News 15 Νοεμβρίου



Γεια χαρά! Τι κάνετε; Βλέπετε ταινίες ή να σας μαλώσω; 
Ο Κρίστοφ Βαλτς θα είναι ο νέος κακός του νέου Μπόντ; Μάλιστα! Κοίτα εξέλιξη αυτό το παιδί! Θυμάμαι όταν τον είχα πρωτοδεί στην σειρά ''Rex'' που έβαζε κάποτε το Alter θυμάστε; Η Ταινία ''Selma'' τελικά θα είναι υποψήφια για τα όσκαρς. Ένα trailer που ανέτρεψε τα πάντα. Ο Ταραντίνο αποσύρεται λέει! Τα έχουμε ξανακούσει Κουέντιν....!Ο Τζόντι Ντέπ εμφανίστηκε ''λιώμα'' στη σκηνή των Hollywood Film Awards: Αμηχανία η ροκ; Ο Πλούταρχος ( ο τραγουδιστής ο.. κλαψο&*%$#$νιας)  ζήτησε 1 μύριο ευρώ για να κάνει ντοκιμαντέρ; 
Για να δούμε ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν στις 20/11. ''The Hunger Games: Η Επανάσταση – Μέρος 1 πρώτο'', η γνωστή σειρά ταινιών που έχει πιστούς φίλους. Το '' Fury'' η αναμενόμενη ταινία του σεναριογράφου Ντέιβιντ Άγιερ (Ημέρα Εκπαίδευσης, Περιπολία, Sabotage) με πρωταγωνιστή τον Μπράντ Πιτ. ''Party Girl'', ''H Άλλη Μποβαρί'', ''Belle'', ''Διπλή Ζωή'' και το ''Master of the Universe'' συμπληρώνουν το παζλ. Καλή προβολή!
Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα του φυλακισμένου συγγραφέα! Η πρωτοβουλία ανήκει για την καθιέρωση της ημέρας αυτής ανήκει στην Διεθνή Ποιητών, Δοκιμιογράφων και Μυθιστοριογράφων, για να υποστηρίξει συγγραφείς, που αντίστέκονται στη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του δικαιώματος στην έκφραση συμπεριλαμβανομένου.
Η τηλεόραση σήμερα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο (όπως πάντα) ΟΜΩΣ στην Νεριτ 22.15 θα προβληθεί η ταινία ''Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο'' που σας προτείνω να δείτε διότι αξίζει τον κόπο. 
Στην παράγραφο cult & classic έχω πολλές επιλογές να σας προτείνω! Δεν ξέρω, θα καταλήξω στην ταινία ''Σλουθ'' του 1972 (έχει υπάρξει και ριμέικ, σας λέω την πρώτη κόπια) με τους Λόρενς Ολίβιε και Μάικλ Κέιν. Η μεταφορά του σαρδόνιου θεατρικού έργου του Άντονι Σέφερ σε μια κινηματογραφική μεταχείριση που αξίζει να δείτε! Δεν θα πω πολλά ούτε θα αποκαλύψω πολλά πολύ απλά γιατί πρέπει εσείς να τα ανακαλύψετε από μόνοι σας!
Θα εγκαινιάσω μια νέα παράγραφο ''Το ήξερες ότι...''. Το γνωρίζατε λοιπόν ότι στο μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλει, ο Βίκτωρ Φρανκενστάιν είναι ένας νεαρός φοιτητής που αποφασίζει να φτιάξει ένα ον! Δεν ονομάζεται όμως ''Φρανκεστάιν'' απλά το ''τέρας''! 
Αθηναϊκοί ''μύθοι'' επιστρέφουν! Η ''Αλκυονίδα'' λειτούργησε πάλι! Φαντάζομαι το γνωρίζεται! Όπως και το ''Στούντιο'', το θέατρο ''Βέμπο'' επιστρέφουν έτοιμα να μας χαρίσουν νέες συγκινήσεις! 
Ατάκα της εβδομάδας που πέρασε: ''Μόνο όταν ονειρεύεσαι είσαι απολύτως ελεύθερος''! Τάδε έφη Ρόι Άντερσον, Σουηδός σκηνοθέτης που βραβεύτηκε πρόσφατα με χρυσό φοίνικα στο φεστιβάλ της Βενετίας για την τριλογία του ''Ένα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξη του'' Νομίζετε ότι σας κάνω πλάκα ε; Αυτός είναι ο τίτλος............

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου