Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Cine News Πρώτη Νοεμβρίου


Γεια σας, τι κάνετε; Σας έλειψα; Κάηκε το modem μου, είμαι και κρυωμένος...ταινίες βλέπετε η να σας μαλώσω;;;
H καρδιά του cinema χτυπάει στη Θεσσαλονίκη. Βεβαίως! Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου σηκώνει αυλαία, μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Ο Μάικλ Λι παράλληλα έδωκε μια συνέντευξη και λίγο πολύ μας είπε για την έλλειψη ταλέντου και φαντασίας του Χόλιγουντ -Να συμφωνήσω;;;;- ενώ μας εξήγησε γιατί πολλοί δημιουργοί δεν αντέχουν να βλέπουν τις ταινίες τους! Ο Ρομάν Πολάνσκι διέφυγε τη σύλληψη στην Πολωνία, πέντε χρόνια μετά την σύλληψη του προς το δρόμο για το Φεστιβάλ της Ζυρίχης! Τι τραβάνε και αυτοί οι δημιουργοί! Για αυτό δεν μπορούν να δουν τις ταινίες τους, άμα όλη μέρα είσαι σπίτι – στούντιο – φυλακή!
Για να δούμε την Πέμπτη 06/11 τι θα δούμε στις αίθουσες;;; Μα φυσικά το ''Interstellar'' του Κρίστοφερ Νόλαν, ''Δύο Ημέρες, Μια Νύχτα'' των Βέλγων auteurs, ''We are the best'', του Λούκας Μούντισον, οι ''Υπερέξι'', ''Τα ερείπια είναι πάντα θλιμμένα'', άκου τίτλος τώρα! Να δεις τι μου θυμίζει....''Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας..;'', και κλείνουμε με την συγκάλυψη, ''Drop'', που είναι ουσιαστικά το κύκνειο άσμα του Τζέιμς Γκαντολφίνι...
Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα ''Αυστηράς'' χορτοφαγίας παρακαλώ! Γιορτάζει ο Αργύρης, ο Κοσμάς και ο Δαμιανός και τα θηλυκά αυτών! Σαν σήμερα γεννήθηκε και ο Σαλβατόρε Ανταμό, οι παλιότεροι θα τον θυμόσαστε στα parties που κάνατε και χορεύατε...ατιμούτσικα!!!
Η Τηλεόραση δεν έχει και τίποτα αξιόλογο, εκτός από μια ταινία που θα σας προτείνω και όσοι δεν την έχετε δει να την παρακολουθήσετε. Στην nova για όσους έχουν στις 23.55 θα δείξει την ταινία ''Δύο Καθάρματα στην ίδια Πόλη'' με τους Κλίντ Ίστγουντ και Μπαρτ Ρέιλοντς. Σατυρική ταινία είναι όπου διακωμωδεί τους ματσό ήρωες. Την λατρεύω και καλή σας προβολή!
Στην παράγραφο Cult & Classic θα σας γράψω για την ταινία ''Επάγγελμα: Ρεπόρτερ'' του Αντονιόνι. Πρωταγωνιστούν ο Τζακ Νίκολσον και Μαρία Σνάιντερ. Ένας λοιπόν ρεπόρτερ της τηλεόρασης ανταλλάσσει ταυτότητα με έναν νεκρό, σε μια προσπάθεια να αλλάξει ζωή και προσωπικότητα. ''Ο Ποιητής της Αστικής Αποξένωσης'' Αντονιόνι, μας προσφέρει ένα κινηματογραφικό διαμάντι που όλοι πρέπει να δείτε!
Η Αθήνα των sixties σε μια έκθεση στην Ελληνοαμερικάνικη ένωση μας παρουσιάζει την εποχή που η Ελληνική Πρωτεύουσα ήταν ένα Ευρωπαικό διαμάντι! Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι. Πουλήθηκε τελικά το σπίτι του Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου, στην Πάτρα. Το οίκημα θα στεγάσει το Μουσείο Ολυμπισμού, Τεχνών & Γραμμάτων και θα παραχωρηθεί στο σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών. 

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου