Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Cine News 16 Ιανουαρίου


Καλησπέρα σας τι κάνετε; 
Ταινίες βλέπετε η να σας μαλώσω;
Σας έλειψα ή μπορείτε να ζήσετε και χωρίς εμένα; Μάλλον το πρώτο! Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό διότι έχω και τόσα πολλά να σας πω! Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τα Oscars! American Sniper, Birdman, Boyhood, The grand Budapest Hotel και το εξαιρετικό The imitation game (που θα σας πω παρακάτω) θα παλέψουν για το πολυπόθητο αγαλματάκι! Σίγουρα ήρθε η στιγμή της Julianne Moore (υποψήφια για την ταινία Still Alive) και ίσως ήρθε η στιγμή και του Ethan Hawke (Boyhood) αλλά αυτά είναι προσωπικές απόψεις και μόνο! Σημαντικό στατιστικό το φετινών Oscars η 19η υποψηφιότητα της Meryl Streep (Πρώτη φορά ήταν για την ταινία ο ''Ελαφοκυνηγός'', φυσικά είναι κάτοχος ήδη τριών Oscars). O Wes Anderson είναι το βασικό φαβορί για την σκηνοθεσία ενώ να περιμένετε εκπλήξεις από ταινίες όπως το Foxcather και The Imitation Game. Για την καλύτερη ξένη ταινία όλοι ξέρετε την αδυναμία μου για την ταινία ''Ιστορίες για Αγρίους'' αλλά και η ''Ida'' παίζει δυνατά στην κατηγορία αυτή! Δεν σας είπα για το Oscar A' Aντρικού ρόλου και Β' Γυναικείου ρόλου γιατί εκεί πιστεύω πως σίγουρα θα δούμε μεγάλες εκπλήξεις!
Σίγουρα θα μάθατε (αναφέρομαι στο γυναικείο κοινό κυρίως) πως Μπραντ Πιτ, Κρίστιαν Μπέιλ και Ράιν Γκόσλινγ θα παίξουν μαζί σε μια ταινία με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση! Ο Ράσελ Κρόου μας τα χαλάει λίγο με την θεματολογία της νέας του ταινίας (περιμένω ξεσηκωμό και κοινωνική επανάσταση....πάντα υπερβολικός I know...) ενώ επιτέλους επέστρεψε ο Μάικλ Μαν με την νέα του ταινία ''Blackhat''. Έξι χρόνια σιγής ήταν πολλά....Μπορείτε να δείτε και το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου ''Agora'', φυσικά για τους original cinefil....''Taken 3''....δεν θα σχολιάσω τους ''Γαμπρούς της Ευτυχίας''! Το αφήνω στην κρίση σας!
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο John Carpenter με φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο! Εγώ πάντα θα βλέπω με ευχαρίστηση την ''Απόδραση από το Λος Άντζελες''! Ταινιάρα! Σήμερα η τηλεόραση έχει την ταινία ''Postman'' με τον Κέβιν Κόστνερ. Άμα μείνετε μέσα δείτε την αν και κακό copy paste των αριστουργηματικών ταινιών ''Mad Max'' είναι!
''Θέλω να γράψω δύο λόγια για την ταινία ''The Ιmitation Game'' (όπως προανέφερα). Πάρα πολύ καλή ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Άλαν Τιούρινγκ, γνωστού μαθηματικού που ουσιαστικά επέσπευσε την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου χάρη στην αποκρυπτογράφηση του Γερμανικού Κώδικα Επικοινωνίας γνωστού και ως ''enigma''. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα πολύ απλά γιατί είναι η ταινία των ημερών μέχρι να βγουν και οι ταινίες ''Birdman'', ''American Sniper'' για να δούμε που θα πάει ο θείος Oscar...
Εκλογές έρχονται βρε! Το σινεμά μπορεί να λείπει από ένα τέτοιο ραντεβού τρομάρα τους! ''All the president's men''. Νομίζω όλοι την έχετε δει για αυτό ΞΑΝΑ δείτε την! Από τα σύγχρονα αριστουργήματα του Παγκόσμιου Κινηματογράφου είναι και ''οι Ζωές των Άλλων'' καθώς επίσης και η all time classic ταινία ο ''ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ''...
Καλές προβολές

Με τιμή 
Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου