Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

2015


'Το πιο ενδιαφέρον δεν είναι να ξέρεις από που προέρχεται ο κόσμος αλλά που πάει''...
30 Ιουνίου. Θα συγχρονιστεί η περιστροφή της Γης με τον ατομικό χρόνο. Η χρονιά θα ''μεγαλώσει'' κατά ένα δευτερόλεπτο όπως άλλωστε κάνει πιστά τα τελευταία σαράντα τρία χρόνια. Επί της ουσίας εμβόλιμα δευτερόλεπτα έχουν προστεθεί συνολικά είκοσι πέντε φορές από το μακρινό 1972 όπου ο ατομικός χρόνος ''συγκρούεται'' με τον αστρονομικό. Άλλωστε όλα στο σύμπαν έχουν έναν ρυθμό, απλώς χορεύουν...!!!
Είπα 1972 και θυμήθηκα την χρονιά που ουσιαστικά ξεκίνησε η καριέρα μου ως δημοσιογράφος. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Διαδηλώσεις λάμβαναν χώρα σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου, εντάσεις, επεισόδια, ο κόσμος επιζητούσε την αλλαγή, παράλληλα οι τρομοκρατικές οργανώσεις χτυπούσαν θεαματικούς στόχους με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, ο Νίξον επισκέπτεται την Κίνα ενώ η Ρωσία αναζητά ''συμμάχους'' με τον Αραβικό κόσμο.
Ήταν μεσημέρι όταν στην άλλη άκρη του τηλεφώνου με έκπληξη μαθαίνω πως ο Αρχισυντάκτης μου επέλεξε εμένα για να πάρω συνέντευξη από τον διακεκριμένο Πακιστανό Φυσικό  και Διδάκτορα Θεωρητικής Φυσικής Μοχάμεντ Αλί Ταράρ.  Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη καθώς για πρώτη φορά θα έπαιρνα συνέντευξη από ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο αλλά και ευκαιρία να αποδείξω τις ικανότητες μου.
Ακόμα έχω κρατήσει τα χειρόγραφα εκείνης της συνάντησης και σας παραθέτω την τελευταία παράγραφο που νομίζω έχει και το πιο ενδιαφέρον. '' Mr Pontikas, μπορείς να βρεις το σύμπαν κρυμμένο στα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αρκεί μια στιγμή για να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, τότε τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν. Κάθε δευτερόλεπτο αλλάζουν ο χρόνος, ο άνεμος, η τύχη και η γυναίκα! Δεν μπορούμε να μένουμε στο χθες γιατί πολύ απλά ήμασταν κάποιο άλλοι. Χρειάζονται αλλαγές ακόμα και για τα πράγματα που μένουν ίδια. Πάντως πίσω στην Πατρίδα μου οι μεγαλύτεροι μεταρρυθμιστές ήταν εργένηδες...'' Είπε ξεσπώντας σε γέλια όταν ξαφνικά του πρότεινα να γίνει σκαντζόχοιρος, άλλωστε του άρεσαν οι αλλαγές! 
Αφού έστειλα τα χειρόγραφα στην εφημερίδα για να δημοσιευτεί την επομένη πήγα κινηματογράφο έπαιζε μια πολύ ωραία ταινία με τους Γιαν Βόιτ, Μπαρτ Ρέινολντς και Νέντ Μπίτι. Η Υπόθεση αφορούσε τέσσερις Businessmen που αποφασίζουν να κάνουν ''κανό'' σε ένα ποτάμι και ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα απρόσμενο τσούρμο αγρίων βουνίσιων κατοίκων της περιοχής. Για μια στιγμή στην οθόνη δεν συνέβη απολύτως τίποτα, μετά από ένα δευτερόλεπτο συνέχιζε να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως, ΌΤΑΝ – ξαφνικά-  ΞΈΣΠΑΣΕ Η ΒΙΑ...

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου