Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεάν πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας από το Δήμο Αθηναίων

Freda Lade Ajumobi

Με τα ποσοστά της κατάθλιψης και του άγχους να αυξάνονται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να απευθυνθούν με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα. Ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα ψυχικής υγείας για ενηλίκους ηλικίας 18-65 ετών, δημότες και κατοίκους του Δήμου Αθηναίων.

Οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων θα μπορούν να κάνουν δωρεάν συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Σε ατομικό επίπεδο μπορεί κανείς να απευθυνθεί στον Δήμο για θέματα άγχους, κατάθλιψης, κρίσης πανικού, προβλήματα σχέσεων, πένθος, απώλεια εργασίας, και ανεργία, καθώς και δυσκολίες που αφορούν στις σχέσεις γονέα και παιδιού και άγχος κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Σε ομαδικό επίπεδο, θα δημιουργηθούν ομάδες ψυχοθεραπείας, δέκα ατόμων και άνω, για νέους 18 έως 28 ετών και θεραπευτικές ομάδες μέσω τέχνης (art therapy).

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής & Προαγωγής Υγείας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ΜΚΟ προαγωγής ψυχικής υγείας Ακταία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3626587 & 210 3626608

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του δήμου Αθηναίων, Σόλωνος 78, κατόπιν ραντεβού και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2015. Θα δοθεί σειρά προτεραιότητας σε ανέργους, άπορους και άτομα με χαμηλό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου