Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή

Gianlorenzo Bernini

Την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και το διάλογό της (ή την υπόστασή της μέσα στην) με την Τέχνη, τη Φιλοσοφία, τη Θρησκεία, την Ψυχολογία και πολλών άλλων παραμέτρων επιχειρούν να φέρουν στο προσκήνιο οι εργασίες του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 3 και 4 Απριλίου 2015. 

Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν αναλόγως γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης, δημοσιογράφοι. Οι ομιλητές του συνεδρίου καλούνται να αναλύσουν και να αναπτύξουν σε βάθος θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και κινούνται εντός των πλαισίων της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας. 

Οι ομιλητές του συνεδρίου καλούνται να αναλύσουν και να αναπτύξουν σε βάθος θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και κινούνται εντός των πλαισίων της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας.

Οι ειδικοί στον τομέα τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε χρόνια και «δύσκολα» ερωτήματα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του συνεδρίου με τη μορφή ομιλιών ή συζητήσεων και αναμένονται να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας αλλά και του κοινού, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος του.

Ρούλα Σκουρογιάννη

πηγή: sofokleousin.gr

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, για να δηλώσεις συμμετοχή πάτησε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου