Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Τριτώνει ο Σημαδεμένος.


Κάθε εποχή έχει και τον δικό της Σημαδεμένο. Η αρχή έγινε τη δεκαετία του 30, τότε που οι ταινίες με ήρωες γκάνγκστερς ήταν το αγαπημένο είδος του αμερικάνικου κοινού. Το 1932 ο Paul Muni υποδύθηκε έναν γκάνγκστερ που έμοιαζε αρκετά με τον Αλ Καπόνε (στον οποίο οι εφημερίδες της εποχής είχαν δώσει το παρατσούκλι Scarface) Η ταινία είχε πλήρη τίτλο Scarface: The Shame of a Nation για να μην θεωρηθεί πως η ταινία ηρωποιεί τον κακοποιό. Ο πρωταγωνιστής, ένας Ιταλός μετανάστης, γίνεται πλούσιος και πανίσχυρος μαφιόζος πουλώντας παράνομη μπίρα την εποχή της ποτοαπαγόρευσης ώσπου η απληστία του τον οδηγεί στον θάνατο.
Τη δεκαετία του 80 η κόκα έρεε άφθονη στους δρόμους και τα κλαμπς της Αμερικής, οπότε ο Τόνι Μοντάνα είναι ο ιδανικός αντιήρωας της εποχής. Ο Al Pacino υποδύεται έναν Κουβανό μικροαπατεώνα ο οποίος ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του υποκόσμου και γίνεται ο πιο ισχυρός βαρώνος κοκαΐνης του Μαϊάμι.
Μια ταινία που θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη την εποχή της κυκλοφορίας της κατόρθωσε κυρίως χάριν στην ερμηνεία του Pacino να μείνει στην ιστορία ως μια κλασική γκανγκστερική ταινία. 
Όπως διαβάζω στο διαδίκτυο ετοιμάζεται και τρίτος Σημαδεμένος. Αυτή τη φορά ο ήρωας είναι ένας μεξικάνος μετανάστης ο όποιος προσπαθεί να κατακτήσει το αμερικάνικο όνειρο για της πλαγίας οδού.
Η ταινία θα διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες, ο πρωταγωνιστής δεν έχει βρεθεί ακόμα γιατί οι παραγωγοί ψάχνουν κάποιον που να είναι αυθεντικός λατίνος, οπότε η απορία που γεννάται είναι, θα βρεθεί κάποιος που θα μπορέσει να ξεπεράσει ή έστω να πλησιάσει την ερμηνεία του Pacino. 

Γιώργος Τρίκερι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου