Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Προσεχώς: Poltergeist, κυνήγι φαντασμάτων


ένα πολύ ενδιαφέρον ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου Poltergeist  βρίσκεται στα σκαριά και θα προβληθεί στις μεγάλες οθόνες τον ερχόμενο Ιούλιο από το σκηνοθέτη Gil Kenan.
Η αυθεντική εκδοχή του Poltergeist που κυκλοφόρησε το 1982, διηγείται την ιστορία μια οικογένειας που ζει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι (poltergeist στα γερμανικά σημαίνει φασαριόζικο φάντασμα) και τα πνεύματα του σπιτιού απαγάγουν το κοριτσάκι της οικογένειας. Ο Steven Spielberg εκείνη τη χρονιά σκηνοθέτησε  τον E.T. αλλά ως παραγωγός ήθελε να δοκιμάσει κάτι πιο ακραίο. Ανάθεσε στον Tobe Hooper γνωστό σκηνοθέτη του  The Texas Chain Saw Massacre την δημιουργία του μεταφυσικού θρίλερ. Το αποτέλεσμα ήταν μια cult ταινία η οποία βέβαια δεν είναι τρομακτική για τον θεατή που έχει εξοικειωθεί με ταινίες τρόμου αλλά ακόμα και σήμερα μπορεί να εκτιμηθεί για τα εφέ της και την σκοτεινή της ατμόσφαιρα.
Στη φετινή εκδοχή  ο Sam Rockwell  και Rosemarie DeWitt θα υποδυθούν τους γονείς που καλούνται να σώσουν την μικρή τους κόρη από τα θυμωμένα πνεύματα που εισβάλλουν στο σπίτι τους.
Περιμένουμε να δούμε την εκσυγχρονισμένη  ματιά στο νέο κεφάλαιο αυτού του κινηματογραφικού μύθου.

Γιώργος Τρίκερι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου