Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Σινεμά με την Βίκυ: It Follows, η κατάρα του σεξ


Σκηνοθεσία: David Robert Mitchell (2014)

Μια 19χρονη κοπέλα βγαίνει με έναν τύπο, κάνει σεξ μαζί του και μετά από αυτό της ανακοινώνει ότι της έχει μεταδώσει μια κατάρα. Να βλέπει γνωστούς και αγνώστους νεκρούς να την ακολουθούν συνέχεια.
Αμερικανική ταινία τρόμου, η δεύτερη μεγάλου μήκους ενός νέου σκηνοθέτη και η ταινία που κατάφερε να ανατριχιάσει το κοινό στις Κάννες το περασμένο έτος.
Αρκετά καλές ερμηνείες, κυρίως κινησιολογικά, εξαιρετική σκηνοθεσία, κάθε πλάνο είναι αυστηρά μελετημένο για να σε κάνει να νιώσεις τον τρόμο και την αγωνία, με μία ιδιαίτερα ύπουλη ατμόσφαιρα, γυρισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να νιώθεις την οθόνη να σε καταπίνει και να ζωντανεύει εφιαλτικά τους μεγαλύτερους σου φόβους (κυρίως αν πάσχεις από παράνοια emoticon tongue ).
Ένα ακόμα συν, η μουσική επένδυση και τα ηχητικά εφέ, που απόκοσμα και ψυχαναγκαστικά, συμπληρώνουν το οπτικό αυτό αριστούργημα.
Κατά τ' άλλα, υπάρχουν σεναριακά κενά, γελοιότητες και αφελείς διάλογοι, που σε συνδυασμό με το δυσνόητο φινάλε, κάνουν την ταινία να χάνει το έδαφος που κέρδισε με τα προαναφερόμενα.
Μην την αντιμετωπίσεις σαν μία ακόμα ταινία τρόμου γιατί δεν θα σε πείσει, αλλά προσπάθησε να κρατήσεις από αυτή, μόνο τα θετικά στοιχεία, τους συμβολισμούς και τα βαθύτερα μηνύματα που ίσως προσπαθεί να σου περάσει για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.
Θα σου θυμίσει horror movie των 80's.

Βίκυ Ελευθερίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου