Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Σινεμά με την Βίκυ: Predestination, ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο.


(Είναι από τώρα εις γνώσιν μου οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες, emoticon grin )

Predestination / Ταξιδιώτης στο χρόνο - Michael Spierig, Peter Spierig aka The Spierig brothers (2014)

Ένας μυστικός "χρονο-πράκτορας" πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη δράση συνεχόμενων βομβιστικών επιθέσεων.
Μετά τη συνεργασία τους στο μετριότατο Daybreakers, οι Γερμανοί αδελφοί Spierig, συνεργάζονται ξανά με τον Ethan Hawke, σ' ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας αυστραλέζικης παραγωγής.
Αρχικά, να προειδοποιήσω. Όσα λιγότερα γνωρίζεις για την ταινία, τόσο καλύτερα.
Η μικρή ιστορία του Robert A. Heinlein "All You Zombies", μετατρέπεται σ' ένα έξυπνο και πρωτότυπο σενάριο, το οποίο, αν και είχε αρκετά κενά και ανακρίβειες, παραμένει ενδιαφέρον έως το τέλος.
Το βασικό μειονέκτημα της ταινίας, είναι τα πρώτα 45λεπτά που κάνουν την πλοκή εξαιρετικά αργή, πράγμα που θα κάνει τους πιο ανυπόμονους να κουραστούν, αλλά είναι βασική για την εξέλιξη, γιατί η επιτηδευμένα υποτονική και αργόσυρτη αφήγηση της συμπρωταγωνίστριας, θα σε βάλει μέσα στην ιστορία.
Δεν είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, όπως θα περίμενε κανείς από ένα sci-fi/drama, ούτε δυνατό σκηνοθετικά ή ερμηνευτικά, αλλά έχει τον τρόπο του για να σε μπερδέψει, να σε κάνει να σκεφτείς, να κινήσει την περιέργειά σου και στο τέλος να σε εκπλήξει (ευχάριστα ή δυσάρεστα).
Θα τελειώσω την κριτική μου με ατάκα από την ταινία:
- Ποιος ήρθε πρώτος; Η κότα ή το αυγό;
- Ο κόκορας (emoticon smile)

Βίκυ Ελευθερίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου