Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

The Telephone Book, ψάχνοντας τον τέλειο άντρα


(1971, Nelson Lyon).

Ένα απ'τα πιο παράξενα, απολαυστικά, αστεία, σέξι exploitation ταινιάκια ever. Και, αν μη τι άλλο, όταν μια ταινία έχει σαν motto το "The story of a girl who falls in love with the world’s greatest obscene phone call" σίγουρα εξάπτει τη φαντασία.
Είναι η ιστορία της Alice (καθόλου τυχαίο το όνομα) που μέσα στη σεξουαλική της βαρεμάρα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από κάποιον John Smith που έχει σαν χόμπι να κάνει άσεμνα τηλεφωνήματα. Η Alice τον ερωτεύεται και ψάχνει μέσα απ'τον τηλεφωνικό κατάλογο (τρέχα γύρευε) να τον βρει. Στην προσπάθειά της πέφτει πάνω σε κάθε καρυδιάς καρύδι σε παράξενες και αστείες περιπέτειες. Αφού τελικά τον εντοπίζει τον καλεί στο διαμέρισμά της κι αυτός επειδή δεν θέλει να αποκαλυφτεί φτάνει με μια μάσκα γουρουνιού!
Η ταινία είναι ασπρόμαυρη αλλά στο τέλος γίνεται έγχρωμη και κλείνει μ'ένα αστείο, σέξι καρτούν όπου γίνεται της τρελής. Ανάμεσα στην ταινία παρεμβάλλονται συνεντεύξεις από weirdos, νοικοκυρές, και διάφορους άλλους που μιλάνε για το τηλεφωνικό σεξ ενώ εμφανίζονται και κάποια μοντέλα του Warhol (Ultra Violet, Ondine, Geri Miller) μιας και ο Andy είχε εμπλακεί στη παραγωγή.

Θανάσης Ζελιαναίος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου