Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς μέσω της ποίησης Beat.


Mε μεγάλη χαρά και περηφάνια σας ανακοινώνουμε και σας προσκαλούμε σε ένα διαδικτυακό φεστιβάλ ποίησης με τίτλο Bridging Cultures through Beat Poetry/Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς μέσω της ποίησης Beat.
Το λογοτεχνικό ρεύμα Beat (Beat Generation) γεννήθηκε στις ΗΠΑ μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από την ανάγκη των νέων για μια αυθόρμητη δημιουργική έκφραση. 
Η ποίηση Beat συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό λογοτεχνικό κίνημα στην Αμερική με τη μορφή του Αντικομφορμισμού, της ποίησης που ενδιαφέρεται για τη φιλοσοφία και τα κοινωνικά προβλήματα, της ποίησης που δεν κολλάει σε καθιερωμένες ποιητικές νόρμες, αλλά ψάχνει και ψάχνεται. Η συμμετοχή μας σ' αυτό το φεστιβάλ έχει την έννοια της παρουσίασης της σύγχρονης ελληνικής ποίησης απέναντι σε ένα είδος ποίησης που θεωρείται σύγχρονο ακόμη στην Αμερική και έχει πολλούς ακαδημαϊκούς και καλλιτεχνικούς οπαδούς.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε πως μπορείτε να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ διαδικτυακά καθώς και ποιοι είναι οι τιμώμενοι καλεσμένοι μας και οι ποιητές που θα συμμετάσχουν σε αυτή την υπέροχη εκδήλωση.

οι διοργανωτές:
Χρύσα Βελησσαρίου
Γιώργος Τρικεριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου