Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σινεμά με την Βίκυ: Rudderless, ο θρήνος ενός πατέρα


Rudderless - William H. Macy (2014)

Ο Sam χάνει το γιο του και χάνει τα πάντα. Τη δουλειά του, τη γη κάτω από τα πόδια του, γίνεται αλκοολικός και όλα οδηγούν στην καταστροφή. Μία ήμερα η πρώην γυναίκα του, πηγαίνει από το σπίτι του όλα τα πράγματα που είχε κρατήσει μετά το θάνατο του γιου της. Μέσα σε αυτά, υπάρχουν demos με κομμάτια που έχει γράψει εκείνος. Ο Sam, σοκαρισμένος από το ταλέντο του γιου του, βρίσκει παρηγοριά στο να τα τραγουδά, πασάροντάς τα ως δικά του..
Ο αγαπημένος μας "Frank Gallagher" του Shameless, μας εκπλήσσει ευχάριστα σκηνοθετώντας ένα ανεξάρτητο μουσικό κοινωνικό δράμα, παραδίδοντας έτσι, την πρώτη του κινηματογραφική δουλειά.
Μία ταινία βαθιά ανθρώπινη, με μία θεματολογία αρκετά θλιβερή, αλλά δοσμένη με τέτοιο τρόπο που δεν θυμίζει σε τίποτα μελόδραμα, λιτή, αξιοπρεπέστατη και καλογυρισμένη, με τον Billy Crudup στα καλύτερά του ερμηνευτικά (πάντα του είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία).
Όμορφες μουσικές αλλά δυστυχώς δεν με κέρδισαν ιδιαίτερα οι στίχοι, εκτός από το τελευταίο κομμάτι στο φινάλε της ταινίας.
Give it a try..

Βίκυ Ελευθερίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου