Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Helen, παλεύοντας με τους εσωτερικούς δαίμονες





Σκηνοθεσία: Sandra Nettelbeck (2009)


Η ιστορία μίας καθηγήτριας μουσικής, που έχει κλινική κατάθλιψη και παλεύει να "συμφιλιωθεί" με την ψυχική της αρρώστια.
Αμερικανικό κοινωνικό δράμα μίας Γερμανίδας δημιουργού, συνεργασία Αμερικής, Αγγλίας, Γερμανίας και Καναδά στην παραγωγή.
Μία ταινία που σκοπός της δεν είναι να δείξει την εξέλιξη της ιστορίας ή τους λόγους που η κεντρική ηρωίδα οδηγήθηκε στην κατάθλιψη και να σου προσφέρει έτοιμο ένα εύκολο φινάλε (αν και δε μένει μακριά από τα αναπόφευκτα κλισέ), αλλά να σε βάλει στη διαδικασία να αναγνωρίσεις μέσα από την Helen ένα δικό σου άνθρωπο, ίσως τον εαυτό σου, να νιώσεις και να συγκινηθείς.
Η Helen είναι σύζυγος, μητέρα, έχει τη δουλειά της και μία ευτυχισμένη ζωή που θα ήθελε ο καθένας μας να έχει. Κι όμως, όταν η κατάθλιψη χτυπάει την πόρτα δεν κάνει διακρίσεις.
Σαν ιστορία δεν σε δυσκολεύει να την κατανοήσεις, δεν έχει κάτι πρωτότυπο, δεν θα σου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση τεχνικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ταινία είναι κακογυρισμένη ή πρόχειρη, έχει ένα προσεγμένο soundtrack, αλλά αυτό που ανεβάζει την ταινία σε υψηλότερα επίπεδα, είναι η ερμηνεία της Ashley Judd, η οποία νομίζω πως αξίζει να έχει τον αμέριστο σεβασμό όλων.

 Βίκυ Ελευθερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου